Mutasyonlu Virüs Alarmı! 7 Şehirde Bazı Yerleşim Yerleri İçin 10 Günlük Karantina Kararı Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün yapılan açıklama ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mutant virüs vaka sayısında yaşanan hızlı artış duyurulmuştu.
Mutasyonlu Virüs Alarmı! 7 Şehirde Bazı Yerleşim Yerleri İçin 10 Günlük Karantina Kararı Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün yapılan açıklama ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mutant virüs vaka sayısında yaşanan hızlı artış duyurulmuştu. Vaka sayılarında yaşanan hızlı artış nedeni ile yerinde karar dönemi ile 7 ilde bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

Hatırlanacağı üzere Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemine geçiş yapmış, illere ve ilçelere göre vaka sayıları rakamlarına göre hıfzıssıhha kurulları tarafından kısıtlama ve gevşeme kararları alınmasına izin verilmişti.

TÜRKİYE'DE MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLEN İLLER ARTTI, SAYI 76 İLE ULAŞTI!

Konu hakkında dün resmi açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de mutant virüs görülen illerin toplam sayısını açıklamıştı. Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında "Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, 1 ilimizde 2 B.1.427 (California- NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir" diyerek durumun ciddiyetini gözler önüne sermişti.

TÜRKİYE'DE MUTANT VİRÜS HANGİ İLLERDE VAR? MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLEN İLLER HANGİLERİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklama ile "Mutant virüsler yayılım hızını artırmıştır. Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka, çok hasta potansiyelini barındırıyor. Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41 bin 488 İngiltere mutantı, 9 ilimizde 61 Güney Afrika mutantı, 1 ilimizde 2 California-NewYork mutantı ve 1 adet Brezilya mutantı tespit edilmiştir" diyerek son rakamları açıkladı ancak illerin isimlerini duyurmadı.

Mutasyonlu Virüs Alarmı! 7 Şehirde Bazı Yerleşim Yerleri İçin 10 Günlük Karantina Kararı Çıktı

KARANTİNAYA ALINLAN YERLER AÇIKLANDI! HANGİ İLLERDE KARANTİNA UYGULANACAK?

Yerinde karar dönemi ile hıfzıssıhha kurullarına verilen yetki kapsamında bazı yerleşim yerleri artan koronavirüs vaka sayıları nedeni ile karantina altına alındı. Bu iller, ilçeler, mahalle ve köyler şu şekilde sıralandı;

Gümüşhane ilimizin Kürtün ilçesine bağlı olan Gürgenli köyünde artan vaka sayıları nedeni ile köyün tamamı karantina altına alındı.

Kastamonu ilimizin Çatalzeytin ilçesine bağlı olan Çatak Köyü 10 günlük karantina altına alındı. Köyde giriş çıkışlar kapatılırken güvenlik ve sağlık ekipleri tedbir önlemleri aldı.

Mutasyonlu Virüs Alarmı! 7 Şehirde Bazı Yerleşim Yerleri İçin 10 Günlük Karantina Kararı Çıktı

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı olan Emmiler köyü 14 günlük karantina altına alındı. Valilik tarafından alınan karar kapsamında köye tüm giriş çıkışlar 14 gün boyunca yasaklandı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı olan Avşarlı Mahallesi son dönemde hızla artan koronavirüs vaka sayısı nedeni ile 10 gün boyunca karantina altına alındı.

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı kırsal Hodul Mahallesi'nde alınan tedbirlere rağmen vaka sayısında yaşanan artış nedeni ile bugün itibari ile 10 günlük karantina başlatıldı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı olana Karasuçam köyünde 14 günlük karantina ilan edilirken Jandarma ekipleri tarafından köye tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Kırmızı kodlu iller arasında yer alan Adıyaman'da ise Kahta Kaymakamlığı Erikli köyü Aktoprak mezrasında 10 günlük karantina uygulanacağını duyurdu. Yine Adıyaman Valiliği de kent merkezinde yer alan farklı mahallelerde bulunan 57 evde karantina uygulamasına geçildiğini açıkladı.