Müteahhitler Yurtdışında Hedeflerinin 50 Milyar Dolar Olduğunu Açıkladı!

Türk Müteahhitler yurtdışında ki hedeflerini açıkladı. Bu yıl ki kaçıncı projeye yaklaşılıyor, Küresel pazardaki pay kaça çıkacak? Detaylar haberimizde...
Müteahhitler Yurtdışında Hedeflerinin 50 Milyar Dolar Olduğunu Açıkladı!

Türk Müteahhitler yurtdışında ki hedeflerini açıkladı. Bu yıl ki kaçıncı projeye yaklaşılıyor, Küresel pazardaki pay kaça çıkacak? Detaylar haberimizde...

Yurtdışında ki Türk müteahhitler başarısıyla Türkiye'yi inşaat sektörü açısından en iyi şekilde temsil ediyor. Türk Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi açıklandı. Rapor da ne yazıyor...



Türk Müteahhitler Yurtdışı'nda 10 Bininci Projeye Yaklaşıyor!



Türk Müteahhitler Birliğinin inşaat sektörü analizi açıklandı. Çıkan sonuçla berabar vatandaş Türk Müteahhitlerle gurur duyduğunu açıkladı.



İnşaat sektörü analizi almış oldukları verilere sonuçlara göre yurtdışında kaçıcı projet-ye yaklaştıklarını açıkladı.Türk Müteahhitlerin yurt dışında 10 bininci projeye doğru yaklaştığı ortaya çıktı.



Yurtdışında Türk İşgücü Sayısında Hedef Nedir?



Yurtdışında Türk İşgücü sayısında hedef şuan da tam 100 bin olarak belirlendi. İnşaat sektörü 2030'larda 50 milyar dolara yükselip uluslararası inşaat pazarından alınan payı yüzde 7’ye çıkarmayı düşünüyor.



"Ekonomide Gözler, Yeni Yol Haritasında" İsimli Rapor Açıklandı!



“Ekonomide Gözler, Yeni Yol Haritasında” raporda Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğu belirtildi.



Analizde, “Ekonomide güven artırıcı söylemler ve eylemler ile şeffaf yönetim anlayışı ve yapısal sorunların çözümüne dair kapsamlı ve piyasa dostu bir yaklaşıma her zamankinden fazla ihtiyaç vardır. Önümüzdeki 4,5 yıllık seçimsiz dönem sorunların giderilmesi için Türkiye’ye önemli bir fırsat sunmaktadır” açıklamalarında bulunuldu.



31 Mart yerel seçimlerinin geride kalması ile raporda büyüme ve enflasyon oranların iyiye gideceği konusunda da bilgiler verildi.



Raporda yurt dışında inşaat sektöründe4 çok fazla sayıda proje yapıldığının altı çizilirken şu sözlere yer verildi. " Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin yeniden 20-30 milyar ABD Doları bandına doğru hareket ettiği gözlenmekte.



Bu yıl 10 bininci projeye doğru ilerlemekte olan yurtdışı müteahhitlik sektörünün yıllık yeni proje tutarının, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 35 milyar ABD Doları, 2030’larda ise 50 milyar ABD Doları seviyelerine yükseltilmesi amaçlanmakta. Bu sayede uluslararası pazardan firmalarımızın aldığı pay yüzde 7’lere çıkacaktır”



Türk İşgücü İstihdamının Önündeki Engeller Aşılıyor!



Raporda Türkiye'den yurtdışına çok sayıda çalışanın gönderileceği belirtildi. Hedef işgücü sayısı da 100 bin olarak telafuz edildi.



Rapor da Irak ve Rusya İle Alakalı Açıklamalar!



“Başta enerji fiyatları ve finansman imkânları olmak üzere önümüzdeki dönemde yurtdışı inşaat pazarını etkileyecek çok çeşitli unsurlar mevcut. Irak’ta barışın tesisiyle geçen yılın sonunda hükümetin kurulması, sektörel işbirliğimiz açısından olumlu bir dönemin başlangıcının sinyallerini vermekte.



Bu çerçevede Türk firmalarının birikmiş alacaklarının ödenmesi ve mevcut projelerin tamamlanması mümkün olabilecek. Yeni dönemde ülkenin yeniden imarına yönelik projelerde daha etkin rol alınması açısından da ilişkilerin geliştirilmesi önemli.”



Emlak365.com