Nallıhan Kuş Cenneti Orman Yangının Nedeni Açıklandı! Kuş Trafoya Çarpmış

Ankara'nın Nallıhan İlçesinde yer alan kuş cenneti sazlığında yangın çıkmıştı. Ekiplerin hemen müdahalesiyle söndürülen yangının nedeni de belli oldu.
Nallıhan Kuş Cenneti Orman Yangının Nedeni Açıklandı! Kuş Trafoya Çarpmış

Türkiye'nin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Ankara Nallıhan'da çıkan orman yangının nedeni Belediye Başkanı tarafından açıklandı.

YANGININ NEDENİ TRAFOYA GİREN KUŞMUŞ

Türkiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan Kuç Cennetinde yaklaşık 200 farklı kuş türü yaşıyor. Kuş cennetinin yanında yer alan sazlık alanda ise yangın meydana geldi. 45 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın sonrası ise yangının neden çıktığı araştırıldı. Araştırmaların ardından ise Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş açıklamada bulundu.

Hafta başında meydana gelen yangın akşam saat 19.00 sularında meydana gelmişti. Nallıhan Kuş Cenneti'nin yanındaki Akçabayır mevkisindeki sazlık ve söğütlük alanda başlayan yangın yaklaşık 8 saat süren çalışma sonrası söndürüldü. Turistik bölgedeki yangının döndürülebilmesi için itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri canla başla çalıştılar.

Çok büyümeden ve yandaki ormanlık alana ulaşmadan söndürülen yangının kuş kaynaklı olduğu belirtildi. Bölgede bulunan trafoya kuş çarptığını ve bu nedenle trafonun kontak yaparak alev aldığını ifade eden Belediye Başkanı Öntaş kontak sonucu sazlık alanda yangın çıltığını söyledi. 45 hektarlık alanın etkilendiğini ifade eden İsmail Öntaş konuşmasının devamında yangına dair bilgi verdi.

"Yangın 19.00 sıralarında başlamıştı. İlk müdahaleyi vatandaşımız yaptı. Sonra Nallıhan Belediyesi ve bölgedeki maden araçları ile yangın alanında çalışma yapıldı. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü arazözleri ile yangına müdahale edildi."

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş saat 19.00 sularında başlayan yangının 03.00 sularında tamamen söndürüldüğünü söyledi.