NASA'dan açıklama geldi: Dev göktaşı dünyaya yaklaşıyor! İşte merak edilen tarih

Dünyaya yaklaşan göktaşı ile ilgili, NASA'dan yeni bir açıklama geldi. 822 metre ebatında olan göktaşının dünyaya yaklaştığı söyledi. Dev göktaşı ile ilgili dünyaya ulaşma tarihinde 29 Kasım olduğunu dile getirdi. Bu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu ve bu konu hakkında bilgiler araştırılmaya başlanıldı.
NASA'dan açıklama geldi: Dev göktaşı dünyaya yaklaşıyor! İşte merak edilen tarih

Dünyaya yaklaşan göktaşı ile ilgili, NASA'dan yeni bir açıklama geldi. 822 metre ebatında olan göktaşının dünyaya yaklaştığı söyledi. Dev göktaşı ile ilgili dünyaya ulaşma tarihinde 29 Kasım olduğunu dile getirdi. Bu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu ve bu konu hakkında bilgiler araştırılmaya başlanıldı

NASA'dan gelen açıklamaya göre 29 Kasım'da 822 metre ebatında olan ve potansiyel bir tehlike sahip olan asteroid dünyanın yakınından geçecek ve dünya'yı olumsuz bir şekilde etkileyecek. Dev göktaşında mineraller olduğu ve bu minerallerinin değerinin ise 17,4 milyar dolar olduğu da söyleniyor.



Uzmanlar ise çok geç kalmadan bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak telaşa kapılan kişilerin rahatlamasını sağladı. Uzmanlardan gelen açıklama da bu tür olayların yüzyılda bir olduğunu ve düşme ihtimalinin ise binde bir oluğu söyleniyor.



NASA'dan gelen bilgilere göre bu asteroidin ebatının gökdelen ile aynı olduğu ve eğer dünyadan geçer ise dünya'yı olumsuz bir şekilde etkileyeceği ve aynı zamanda dünyaya çok yakın olduğu dile getiriliyor. Nasa asteroidin 29 kasım tarihinde dünyadan geçeceğini tahmin ediyor.



NASA'dan açıklama geldi: Dev göktaşı dünyaya yaklaşıyor! İşte merak edilen tarih



Dünyaya yaklaşan asteroid içerisinde çok fazla kobalt, demir ve nikel olduğu tahmin ediliyor ve bunların değeri hesaplandığında 17,4 milyon ediyor. Çok değerli olan bu dev göktaşının 29 Kasım tarihinde dünyadan geçmesi ve aynı zamanda dünyayı olumsuz bir şekilde etkileyeceği çok konuşuluyor. Fakat uzmanların yaptığı açıklama da ise yüzyılda bir bu tarz gökdelenlerin dünyadan geçtiği ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı dile getiriliyor.



Uzmanlardan ise bu konu hakkında açıklamalar geldi ve yapılan açıklamalarda; Dünyaya yaklaşan dev göktaşının her yüzyılda dünyadan geçtiğini ve çarpma ihtimalinin çok az olduğu söyleniyor



1908 senesinde Rusya'nın Sibirya bölgesine asteroit düştü ve bu düşen asteroid tam olarak 40 metre ebatında idi. 29 kasımda dünyadan geçmesi beklenen göktaşı büyüklüğündeki asteroitin ebatının 422 metre olduğu söyleniyor. Bu durumu duyanlar telaşa kapılsa da uzmanlardan rahatlatıcı bir açıklama geldi. Yapılan bu açıklamada her yüz yılda bir asteroitin dünyadan geçtiğini ve düşme olasılığının ise çok az olduğu söylendi.