Nişantaşı Salgın Sonrası Döneme Hazırlanıyor! Ünlü Alışveriş Caddesinde Çalışmalar Başladı!

Nişantaşı'nın alışveriş durağı olarak bilinen ve en renkli caddelerinden birisi olan Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bir süredir inşaat ve peyzaj çalışmaları dikkat çekiyordu.
Nişantaşı Salgın Sonrası Döneme Hazırlanıyor! Ünlü Alışveriş Caddesinde Çalışmalar Başladı!

Nişantaşı'nın alışveriş durağı olarak bilinen ve en renkli caddelerinden birisi olan Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bir süredir inşaat ve peyzaj çalışmaları dikkat çekiyordu. Yapılan incelemelerde belediyenin salgın sonrasında döneme hazırlık yaptığı ve bölgenin artacak trafiğine uygun çalışmalar düzenlendiğinin altı çizildi.

İstanbul’un Nişantaşı semti özellikle lüks ve markayı bir arada bulmak isteyen pek çok kişinin ilk uğrak yeri olarak ifade ediliyor. Yaz kış demeden yerli ve yabancı pek çok kişiye ev sahipliği yapıyor. Lük markaların ve pek çok alışveriş durağının bulunduğu ünlü alışveriş sokağı, bir süredir salgın nedeniyle boştu.



Abdi İpekçi Caddesi olarak belirtilen cadde üzerinde son dönemlerde inşaat çalışmaları devam ederken bir hareketlilik söz konusu. Şişli Belediyesi tarafından caddenin güzelleştirilmesi ve daha cazibeli bir hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında cadde boyunda su, doğalgaz ve elektrik altyapı çalışmalarının yenilenmesi için hummalı bir çalışma var.



Alışveriş Dönemi İçin Hazırlıklar Yapılıyor



Salgın sonrasında yeni dönemde kafeler ve restoranların da içinde bulunduğu alanların yayalar için daha kullanışlı ve güvenli hale getirilmesi için düzenlemeler devam ediyor. Meydanda kültür sanat etkinliklerinin düzenlenmesi için oldukça farklı projeler üzerinde çalışmalar yapılıyor.



Değerlendirmelere göre salgın sonrasında pek çok insanın sokağa çıkacağı, eğlence ve alışveriş için Abdi İpekçi Caddesine büyük ilgi gösterecekleri düşünülüyor. Yenilenen altyapı, peyzaj çalışmaları ve destekler sonucunda daha fazla kişiye hizmet verilmesi ve ekonomik açıdan daha büyük bir sirkülasyonun sağlanması planlanıyor.