Normalleşme Planı Belli Oldu! Bayramda 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle normalleşme adımları atılırken, yeni bir sokağa çıkma yasağı gündemde.
Normalleşme Planı Belli Oldu! Bayramda 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle normalleşme adımları atılırken, yeni bir sokağa çıkma yasağı gündemde. Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakanlık edilen MYK toplantısı çerçevesinde yeni kararlar alınmıştı. Bu süreçte normalleşme planı yeniden ele alındı. Hayatın bayram sonrasında kademeli olarak normalleşmesi bekleniyor. Ancak normalleşmenin sınırlarının yeniden çizildiği ve hayatın yeni bir normalleşme sürecine adapte olması bekleniyor.



16, 17, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde karar alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından gözler Bayram tatiline çevrildi. Pek çok kişi bayramda sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceğini merak ediyor. MYK toplantısında da sokağa çıkma yasağının yeniden ele alındığı ve üzerinde tartışıldığı belirlendi.



Bayramda Sokağa Çıkma Yasağının Gelmesi Bekleniyor!



Kurmaylar tarafından bir araştırma yapıldı ve bu süreçte halkın nabzı da ölçüldü. Masaya getirilen süreç hakkındaki anketlerde vatandaşların büyük bir kısmının bayram döneminde sokağa çıkma yasağını desteklediği belirtildi. Konu hakkında Bilim Kurulu tarafından gelen tavsiye kararının da göz önünde bulundurulduğu açıklandı. Halkın istekleri ve Bilim Kurulu kararı göz önünde bulundurulduğu zaman 23, 24, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde 4 gün olmak üzere sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği ihtimaller arasında yer alıyor.



Henüz konu hakkında net bir karar almadı ancak birkaç gün içerisinde konunun yeniden görüşülmesi ve salgın verileri ele alınarak kararın verilmesi planlanıyor. Büyük ihtimalle sokağa çıkma yasağının geleceği tahmin ediliyor.



Türkiye Normalleşme Sürecinde V Modelini Benimseyecek



Ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan düşünülen toparlanma süreci içerisinde yeni kararlar alınıyor. Toplantıda toparlanma süreci içerisinde L, U ve V süreçleri hakkında konuşmalar yapıldı. Bu raporlar çerçevesinde V modeli üzerinde yoğunlaşıldı.



emlak365.com