O bölgede 6-6.6 şiddeti arasında deprem bekleniyor! Hazırlıklı olun

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında gözler uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Bölgede 6 - 6.6 arasında artçı deprem olabileceği ifade edildi.
O bölgede 6-6.6 şiddeti arasında deprem bekleniyor! Hazırlıklı olun

Bu sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada beklenilen artçı depremin henüz meydana gelmediği ifade edildi.

6 - 6,6 ŞİDDETİNDE DEPREM UYARISI

Konuya ilişkin açıklama Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki tarafından yapıldı. Baki, yaptığı açıklamasında beklenilen artçı depremin henüz meydana gelmediğini ifade ederek 6 – 6,6 arasında büyüklüğünde bir depremin olabileceğini ifade etti.

"UZUN SÜRE RAHATLAYACAKTIR"

Uzman isim açıklamasında, “Beklediğimiz artçı deprem meydana gelmedi. 7,7 ve 7,6’lık depremlerin artçısı 6 büyüklüğünde bir depremdir. 6 ile 6,6 arasında büyüklüğünde bir deprem meydana gelirse o bölge uzun bir süre rahatlayacaktır” dedi.

AFAD, sabah saatlerinde internet üzerinden yaptığı açıklamasında saat 09.31 civarında merkez üssü Pazarcık olan bir depremin meydana gediğini duyurdu. Depremin büyüklüğü 5 olarak ifade edildi. Kahramanmaraş merkezli deprem Adana, Gaziantep ve Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi.

deprem-1.jpg

BÖLGE RAHATLAMADI

Uzman isim, yaptığı açıklamasında yaşanılan depremin artçı bir deprem olduğunu belirtti. Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasındaki kısmın yerine oturmadığını ifade eden Baki, 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin artçısının da 6 büyüklüğünde bir deprem olacağını belirtti. Özellikle bölgede 6 – 6,6 şiddetleri arasında bir deprem meydana gelmesi halinde bölgenin uzun bir süre rahatlayacağını söyledi.

Melih Baki, yaptığı açıklamasının devamında vatandaşların her türlü duruma karşı hazırlıklı olması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan Kahramanmaraş’ta 5 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında bölgede olumsuz bir durumun olmadığı belirtildi. Sabah saatlerinde meydana gelen deprem sonrasında bölgede küçük şiddetli artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor.