Oda TV Sahibi Soner Yalçın'ın SİT Alanındaki Lüks Villasında Basit Tadilat Tartışması!

Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın Levent'te yer alan ve SİT alanı sınırları içerisinde bulunan lüks villasında basit tadilat krizi çıktı.
Oda TV Sahibi Soner Yalçın'ın  SİT Alanındaki Lüks Villasında Basit Tadilat Tartışması!

Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın Levent'te yer alan ve SİT alanı sınırları içerisinde bulunan lüks villasında basit tadilat krizi çıktı. Son dönemde Fatih Portakal, Yılmaz Özdil ve Can Dündar gibi muhalif isimlere ait olan lüks evler kaçak yapılaşma iddiaları ile gündeme gelirken Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'te yer alan ve SİT sınırları içerisinde bulunan lüks evinde de kaçak yapılaşma iddiası ortaya atıldı. Detaylar haberimizde...

Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından Kentsel SİT alanı ilan edilen Levent'te yer alan tarihi evi satın alan Oda TV sahibi Soner Yalçın'ın evi izinsiz tadilattan geçirdiği iddia edildi.



Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararı olmadan bir çivi dahi çakılmasının yasak olduğu ev baştan aşağıya yenilendi.



ÇEŞME'DE YER ALAN SİT ALANINDAKİ VİLLA SONRASI LEVENT'TE YER ALAN LÜKS VİLLA İÇİN DE KAÇAK YAPILAŞMA İDDİALARI ORTAYA ATILDI!



Yapılan habere göre Çeşme'de SİT alanı içerisinde bulunan villasında kaçak yapılaşmaya gittiği iddiası ile gündemde olan Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'te yer alan lüks evi için de benzer bir iddia gündeme geldi.



2005 senesinde Soner Yalçın tarafından satın alınan tarihi villa üzerinde usulsüz tadilat yapıldı. 1950 yılından kalan tarihi 3 katlı ev içerisinde bazı duvarlar yıkılarak yerlerine yenileri örüldü, iç hacim dizaynları değiştirildi, dışarına duvar örülerek adeta bir kaleye çevrildi ve zemin katın altına merdivenle inilen bir oda daha yapıldı.



Müştemilatta 12 metrekare büyüme yapıldığı iddia edilirken villanın toplam büyüklüğü 393 metrekareden 405 metrekareye çıktı.



Henüz Soner Yalçın iddialara yanıt vermezken Sabah Gazetesi Soner Yalçın'ın yanı sıra Beşiktaş Belediyesi'ni de yapılan düzenlemeyi basit tadilat açıklaması ile görmezden gelmekle suçladı.



Emlak365.com