Odun Kömür Yardımları için Başvuru Adresi! Onay Alanın Evine Getiriyorlar

Kar yağışı için Meteoroloji tarih vermeye başladı. Havaların iyice soğuyacağının ilan edilmesinin ardından ise dar gelirli vatandaşlar için yakacak yardımları daha çok araştırılır oldu.
Odun Kömür Yardımları için Başvuru Adresi! Onay Alanın Evine Getiriyorlar

Doğalgaz olmayan bölgelerde devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara odun ve kömür yardımları yapılıyor.

Odun kömür yardımı almak için çeşitli devlet kurumlarına başvuruda bulunulabilir. Kurumların incelemesinin tamamlanmasının ardından ise onay verilen aileler için evlere belli bir kilogram ağırlığında yardım sağlanıyor.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN KÖMÜR YARDIMI

Aile Bakanlığı 2021 yılı sonunda ve 2022 yılı başında kömür yardımı sağlayan kurumların başında geliyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanan kömür yardımları için başvurular doğrudan kuruma yapılıyor. Kimlik kartı ile yapılan ön başvuruların ardından form dolduruluyor. Form sonrası sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vatandaşlarn ek başvuru evrakları talep ediyorlar. Bu evrakların da derlenip kurumlara iletilmesi sonrası başvuru süreci tamamlanıyor.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ise ikinci aşama olan onay süreci başlıyor. Yakacak yardımları kapsamında başvuru yapan ailelerin gelir düzeyine bakılıyor. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailerere ise kömür yardımı yapılıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımlarını almak için "3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler" şartının sağlanması gerekiyor.

Kömür yardımı miktarı Maliye Bakanlığı tarafından sağlanır. Ancak destekler Aile Bakanlığı aracılığıyla ile vatandaşlara ulaştırılır. Başvuru sonrası onay verilen aileler için ortalalam 500 kg yakacak yardımı sağlanır.

BELEDİYELERDEN ODUN YARDIMI

Belediye başkanlıkları da vatandaşlar için odun yardımı sağlar. Ancak her belediye başkanlığı odun yardımı vermeyebilir. Vatandaşlar kendi il ve ilçeleri için sorgulama yapabilirler. Odun yardımı ödemeleri de kömür yardımında olduğu hane gelir düzeyine göre sağlanır. Başvurular belediyelere doğrudan yapılır.