Öğretmenler ve Okul Çalışanları Koronavirüs Aşı Randevu Sistemine Eklendi

Türkiye'de koronavirüs aşılarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaparak aşı randevu öncelik listesine kaydedilen bakanlık peroneli sayısını duyurdu.
Öğretmenler ve Okul Çalışanları Koronavirüs Aşı Randevu Sistemine Eklendi

Türkiye'de eğitimin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın aşı öncelik listesinde ön sıralarda yer verilen öğretmenlerin koronavirüs aşısı yaptırmalarına ilişkin bilgileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Bakan Selçuk'un verdiği bilgilere göre toplam 425.430 personelin aşı randevu sistemine kaydedildikleri ve aşı randevularını alabilecekleri bildirildi.

425.430 KİŞİ AŞI RANDEVUSUNA EKLENDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada Bakan Selçuk, “İlkokul ve okul öncesi kurumlarımızda bulunan öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, okul yöneticilerimiz ve okul çalışanlarımız sistem tanımlamalarıyla birlikte aşı randevusu alabilirler. Şu ana kadar 425.430 çalışma arkadaşımız aşı randevusuna dahil edilmiştir.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN AŞI PLANLAMASI DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bakanlık olarak koronavirüs aşılamasına ilişkin bir planlama içerisinde olduklarını beyan ederek, “Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız istişareler sonucunda aşı tedarik süreciyle alakalı olmak şartıyla tüm öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, okul yöneticilerimizi ve okul çalışanlarımız için aşı planlaması yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

AŞI RANDEVU SİSTEMİ KONTROL EDİLMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı'na daha önce gönderdiği öncelik listesine göre aşı sıralamasında tanımlama yapılan öğretmenlerin veya Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının Sağlık Bakanlığı'nın listelerinde yer bulup bulmadıklarının kontrol edilmesi gerekiyor. Bu nedenle öğretmenler ve okul çalışanları e-nabız sistemi ve MHRS sistemlerinden koronavirüs aşısı hakkında durumlarını öğrenmeleri gerekiyor. Aşı olmaları için kendilerine hak verilen ve isimleri sisteme tanıtılan Milli Eğitim Bakanlığı personelleri randevularını Sağlık Bakanlığı'nın sisteminden almaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında varılan anlaşma gereği öğretmenlerin koronavirüs aşısı olmalarına başlanmıştı. Aşı olan öğretmenlerin daha sağlıklı bir şekilde yüz yüze eğitime devam etmesi planlanmıştı. Aşıda öncelik ise yüz yüze eğitimde yer alan öğretmenlere verilmişti. Bu konuda devam eden aşılama çalışmaları halen devam ediyor. Önemli bir aşama kaydedilse de henüz istenilen seviyeye çıkılamadı.