Okullar Açılmadan Alın! MEB Öğrencilere Ücretsiz Tablet Veriyor

2021 2022 yılı eğitim öğrenim dönemi için MEB ücretsiz tablet başvuruları nasıl yapılacak? Öğrenci ve veliler için MEB ücretsiz tablet işlemleri.
Okullar Açılmadan Alın! MEB Öğrencilere Ücretsiz Tablet Veriyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı ücretsiz tablet desteğinden faydalanmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini, başvurularını nasıl yapacaklarını, uzaktan eğitim dönemi için verilen tabletlerin özellikleri ve diğer hususları kalem kalem aktarıyoruz.

MEB ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU

Pandemi salgını sürecinde MEB öğrencilerin önemli bir bölümü için ücretsiz tablet desteği sağladı. 2021 yılında da devam edecek olan bu destek için ise şartların sağlanması gerekiyor. Ücretsiz tablet desteğinin kimler tarafından alınabileceğini, MEB'in aradığı başvuru şartlarını derledik.

İlk Soru Ücretsiz Tablet Desteği Devam Ediyor Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ücretsiz tablet desteğinde merak edilen hususların başında desteğin devam edip etmediği sorusu geliyor. MEB'in sağladığı tablet desteği 2021 yılında da devam ediyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerin Covid-19 pandemisi sürecinde uzaktan eğitim haklarından mahrum kalmamaları bu destek için başvuru yapabiliyorlar.

İkinci Soru Tabletlerde Bedava İnternet Desteği Var Mı?

MEB tarafından sağlanan tabletlerin esas amacı ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimlerinden mahrum kalmamaları. Bu kapsamda tabletler eğitim için tam donanımlı gönderiliyorlar. Tabletlerin içinde bedava internet paketi yer alıyor. İnternet limiti 25 gb olarak belirlendi.

Hangi Öğrencilere Veriliyor?

Tablet desteğinde yaş veya sınıf farkı bulunmuyor. 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrenciler tablet desteği için başvuru yapabilirler.

Başvuru Şartları ve Destek Kritilerleri Neler?

Tablet desteği için başvuruda bulunan öğrencilerin ve ailelerin ilk incelemeye tabi tutulduğu alan maddi imkanlar. İkinci konu kardeş sayısı ve akademik başarı kriterlerine göre destek sağlanıyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

MEB ücretsiz tablet başvurusu yapılmamaktadır. Tablet için ihtiyaç sahibi öğrenciler okul yönetimlerince belirlenip gerekli mercilere bildirilmektedir. Tablet ihtiyacı olup da çıkmayanlar il/ilçe MEM’lere ya da okul yönetimlerine başvuruda bulunabilirler.

Bunun dışında internet ortamında veya farklı bir alanda ek form doldurma yapmak gerekmiyor. Süreç tamamen okul yönetimi ile birlikte yürütülüyor.