Okullar Ne Zaman, Nasıl Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Alınan Yeni Kararı Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek alınan kararları kamuoyuna duyurdu.
Okullar Ne Zaman, Nasıl Açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Alınan Yeni Kararı Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek alınan kararları kamuoyuna duyurdu. En çok merak edilen okulların ne zaman açılacağına dair yeni kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi üzerine en çok merak edilen konu okulların ne zaman açılacağı oldu. Bu mesele bugün kabine toplantısında görüşülerek yeni bir karar alındı.



Okulların açılmasına dair alınan yeni kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna duyurdu.



KÖY OKULLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM 15 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR!



Uzaktan eğitimde özellikle internet erişiminde sıkıntı yaşanan köy okullarında eğitimin başlamasına dair karar aldıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzaktan eğitimin temeli olan internete erişime dair sıkıntıları dikkate alarak köy okullarında eğitimin 15 Şubat tarihi ile başlamasına karar verdik. Ancak bu okulları takip edeceğiz. Eğer vaka sayılarında bir artış meydana gelirse hemen yeni bir karar alıp yeniden ara vereceğiz. Bizim yavrularımı kaybetmeye tahammülümüz yok.” dedi.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?



Okulların açılmasına dair bir başka kararı da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okullarımız ile alakalı bir başka karar daha aldık. Buna göre 8. ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim ve öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlamasına dair hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarına göre il bazında değerlendirmeler yapılarak 1 Mart'tan itibaren okulların kademeli olarak açılması sağlanacak.” ifadelerini kullandı.



MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPACAK!



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları milyonlarca veliyi ve öğrenciyi heyecanlandırdı. Şimdi tüm gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların açılmasına yönelik kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.



Emlak365.com