Okyanus Kıyasındaki Trump'ın Eski Arazisi 860 Milyon TL'ye Satıldı

ABD'nin Florida eyalatinde tarihin en pahalı arazi satışı gerçekleştirildi. Bir dönem, ABD'nin bir önceki başkanı olan Donald Trump'a ait olan arsa okyanus kıyısında yer alıyor.REKOR FİYATA SATILDIPalm Beach adıyla bilinen araziyi satın alan kişinin Tiger Global Management'ın özel sermaye biriminin kurucu ortağı olan New Yorklu finansçı Scott Shleifer olduğu açıklandı.
Okyanus Kıyasındaki Trump'ın Eski Arazisi 860 Milyon TL'ye Satıldı

ABD'nin Florida eyalatinde tarihin en pahalı arazi satışı gerçekleştirildi. Bir dönem, ABD'nin bir önceki başkanı olan Donald Trump'a ait olan arsa okyanus kıyısında yer alıyor.

REKOR FİYATA SATILDI

Palm Beach adıyla bilinen araziyi satın alan kişinin Tiger Global Management'ın özel sermaye biriminin kurucu ortağı olan New Yorklu finansçı Scott Shleifer olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada söz konusu arazi ve üzerindeki evin tam 122.7 milyon dolar gibi bir fiyata satıldığı bildirildi. Güncel kur ile bu rakam ortalama 860 milyon TL'ye denk geliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bu satışın bu zamana kadar Florida'da yapılmış en yüksek tutarlı satış olduğu da açıklandı.

The Post Gazetesine aracı tarafından yapılan açıklamada, arsa satışına dair detaylar paylaşıldı. İlgili açıklamada Finansçı Scott Shleifer ile ilgili olarak "Gün boyunca uçtu, eve sadece 15 dakika baktı, anlaşmayı yaptı ve ardından New York'a geri döndü" ifadeleri yer aldı.

Tiger Global Management'ın özel sermaye biriminin kurucu ortağı olan Scott Shleifer 40 milyar dolar gibi bir parayı yönettiği biliyor. Ünlü finansçı ile ilgili olarak ayrıca 2020'de borsalarda yaşanan yükselişte çok yüksek tutarda kazanç sağladığı da söyleniyor. Palm Beach'in bir önceki satışı ise New Jersey merkezli hedge fon sahibi David Tepper tarafından 70 milyon dolar ödenerek satın alınmıştı.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Söz konusu evin içerisinde çok geniş odalar, bar, oyun odası, şarap mahzeni, açık hava sineması ve güzellik salonu ile birlikte çok sayıda etkinlik alanı bulunuyor. Evin dışında ayrıca arazide dokuz yatak odalı bir konak ve bir misafir evi ile havuz bulunuyor.

Emlak365.com