Optimar Seçim Anketi Sonuçlarına Göre Bugün Seçim Olsa Hangi Siyasi Parti Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de erken seçim tartışmaları devam ederken seçim anketi sonucu paylaşan araştırma şirketlerinin arasına Optimar da katıldı. Yakın bir dönemde yapılan seçim anketinin sonuçlarına göre hangi siyasi partinin yüzde kaç oyu var?
Optimar Seçim Anketi Sonuçlarına Göre Bugün Seçim Olsa Hangi Siyasi Parti Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de iktidar ile muhgalefet arasındaki erken seçim tartışmaları devam ediyor. Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar kanadından erken seçim kararı alınmasını istiyor.

İktidar kanadında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçimlerin Haziran 2023'te zamanında yapılacağını açıkladılar. Bugün ise AK Parti Genel başkanvekili Numan Kurtulmuş bir açıklama yaparak erken seçimin olabilmesi için gereken siyasi veya ekonomik gerekçelerin hiçbirinin gerçekleşmediğini söyledi.

OPTİMAR SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

Erken seçim tartışmaları devam ederken araştırma şirketleri de seçim anketi yaparak olası bir seçimde nasıl bir sonuç. Çıkacağını kamuoyuna duyuruyorlar. Son olarak seçim anketi sonucu açıklayan şirket ise Optimar oldu. 22-24 Mayıs tarihlerinde yapılan seçim anketi ile vatandaşın siyasi terihleri konusunda nabzı tutuldu.

AK PARTİ ZİRVEDE

Optimar'ın seçim anketi sonuçlarına göre bugün bir seçim olsa AK Parti'nin yüzde 39,1 oy alacağı bildirildi. İkinci sırada ise CHP'nin bulunduğu ve oy oranının da yüzde 24,8 olduğu belirtildi. CHP'nin ardından gelen ve üçüncü sırada yer alan MHP'nin oy oranı ise yüzde 10,3 olarak açıklandı. Ankette HDP yüzde 10,3 ile dördüncü parti olurken İYİ Parti'nin beşi,nci olduğu sıralamada oy oranı yüzde 9,5 şeklinde duyuruldu.

YENİ PARTİLERİN OY ORANLARI

Yeni kurulan siyasi partilerin vatandaşın gözündeki değerini de ölçen Optimar'a göre Muharrem İnce'nin Memleket Partisi yüzde 1,4, Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi yüzde 1,1, Ali Babacan'ın DEVA Partisi yüzde 1, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi yüzde 0,1, Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi yüzde 0,2 oy aldıkları ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKETİ SONUÇLARI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile alakalı olarak da bir sonuç duyuran Optimar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarışması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 44,9, Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 41,8 oy aldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yarışırsa yüzde 44,1 oy aldığı ve Mansur Yavaş'ın da yüzde 42 oranında bir oya sahip olduğu belirtildi.