ORC Seçim Anketi Sonuçları Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Türkiye'de siyaset arenasında yaşanan değişimler çeşitli anket şirketleri tarafından ölçülmeye devam ediliyor.
ORC Seçim Anketi Sonuçları Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Türkiye'de siyaset arenasında yaşanan değişimler çeşitli anket şirketleri tarafından ölçülmeye devam ediliyor. Vatandaşların siyasi tercihlerinin ne yönde şekillendiğini tespit edilmesine yönelik yapılan son anket çalışması ORC Araştırma tarafından gerçekleştirildi. Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır?

Türkiye'de son dönemlerde gerçekleşen siyasi ve ekonomik gelişmeler vatandaşların siyasi tercihlerinin şekillenmesinde ana rol üstlenmeye devam ediyor. Özellikle Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de doğalgaz bulunduğunu açıklaması iktidar lehine bir gelişme olurken dolar kurundaki yükseliş grafiği ise muhalefetin eleştirel söylemlerini haklı çıkaran bir detay olarak değerlendirilmeye başlandı.



AK PARTİ İLK SIRADA



ORC Araştırma gelişen siyasal ve ekonomik gelişmelerin siyasi tercihler üzerindeki etkisini gerçekleştirdiği seçim anketi ile ölçtü. Anket yapılan vatandaşlara bu pazar seçim olsa kime oy verecekleri soruldu. Açıklanan sonuçlara göre vatandaşların yüzde 36,6'sı AK Parti cevabını verdiler.



MHP'NİN OY ORANI DİKKAT ÇEKTİ



Anket sonucuna göre ikinci sırada yer alan parti olan CHP'nin oy oranı yüzde 25,9 olarak açıklandı. CHP'yi yüzde 14,1 oy oranı ile MHP takip etti. MHP'nin ardından yüzde 9,6'lık oy oranı ile HDP sıralandı.



YENİ PARTİLER YÜZDE KAÇ OY ALIYOR



Meral Akşener'in lideri olduğu İYİ Parti'nin anket sonuçlarına göre oy oranı yüzde 8,1 olurken Ali Babacan'ın DEVA Partisi yüzde 2,3 ve Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 1,6 şeklinde açıklandı.



Emlak365.com