Pastırma Yazı Sona Erdi, MGM Kötü Haberi Verdi: Hava Sıcaklıkları 10 Derece Birden Düşecek! Havalar Ne Zaman Soğuyacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yurt genelinde etkili olan ve halk adında pastırma yazı olarak isimlendirilen son sıcak hava dönemi de sona erdi.
Pastırma Yazı Sona Erdi, MGM Kötü Haberi Verdi: Hava Sıcaklıkları 10 Derece Birden Düşecek! Havalar Ne Zaman Soğuyacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yurt genelinde etkili olan ve halk adında pastırma yazı olarak isimlendirilen son sıcak hava dönemi de sona erdi. Yapılan açıklama ile hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceği duyurulurken kar soğuklarının geleceği tarih duyuruldu. Peki, havalar ne zaman soğuyacak,

Sıcak giden havalar ne yazık ki sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada halk arasında pastırma yazı olarak adlandırılan ve havaların kışa girmeden önce son kez mevsim sıcaklıklarının üzerinde seyrettiği dönemin sona erdiği duyuruldu.



Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek, kar soğuklukları başlayacak. Hava sıcaklıkları yarından itibaren ne yazık ki düşmeye başlayacak. Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girerken yağışlarla beraber bazı bölgelerde hava sıcaklıkları belirgin şekilde düşecek.



HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK? HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?



Türkiye'de yarından itibaren hava sıcaklıkları düşmeye başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verileri değerlendiren NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan Çarşamba akşamından itibaren başlamak üzere önümüzdeki 4 gün boyunca yağmurlu havanın etkili olacağı dile getirerek yaşanan bu yağışın ardından hava sıcaklıklarının 8-10 derece düşeceğini söyledi.



Romanya'da yaşanan kar yağışının yurdumuzda soğuk hava olarak kendisini göstereceğini belirten Çalışkan ''Türkiye bu yağışlarla birlikte cephesel yağışları görmüş olacak. Özellikle İstanbul'da bazı zamanlarda kuvvetini artıracak yağışlar dört gün boyunca devam edecek. Bu yağışlar da haliyle toprağı besleyen yağışlar oluyor'' diyerek yağışların 4 gün boyunca devam edeceğini dile getirdi.



Pastırma Yazı Sona Erdi, MGM Kötü Haberi Verdi: Hava Sıcaklıkları 10 Derece Birden Düşecek! Havalar Ne Zaman Soğuyacak?



Yarın başlayacak olan yağışlar İstanbul'da etkili olurken Perşembe günü ise Batı Karadeniz, Antalya ve Eskişehir ile Ankara'nın bazı bölgeleri yoğun yağışın etkisi altına girecek.



Emlak365.com