Patlayan Vaka Sayısı Sonrası Normalleşme İçin Yeni Tarih ve Takvim Açıklandı

Koronavirüs salgını vaka sayısı 60 bin sınırına dayanırken Ramazan'da tam kapanma başta olmak üzere yeni yasak ve kısıtlamalar da gündemi meşgul ediyor. Kısıtlamaların gölgesinde yazın normalleşme süreci 2021 nasıl olacak, normalleşme takvimi nasıl işleyecek, kısıtlama tedbirleri ne zaman kalkacak?
Patlayan Vaka Sayısı Sonrası Normalleşme İçin Yeni Tarih ve Takvim Açıklandı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt koronavirüs vaka sayısının rekor kırdığı dönemde umut veren açıklamalarda bulundu.

YAZIN HAYAT NORMALE DÖNER Mİ, KORONA BİTER Mİ, NORMALLEŞME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son koronavirüs vaka sayısı ile rakamın 60 bine dayanması sonrasında Ramazan ayında tam kapanma konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Kısıtlama kararları vatandaşı bunaltmaya devam ederken başlayan aşılama çalışmalarına rağmen yeni tanı konulan vaka sayısı endişeleri arttırdı. Konu hakkında açıklama yapan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt önemli açıklamalarda bulundu.

Enginyurt yapmış olduğu açıklamasında "Koronavirüs bir üst yolu enfeksiyonu şeklinde başlayan bir hastalıktır. Viral özelliği nedeniyle havaların ısınmasıyla beraber replikasyonu azalır. Yani çoğalması azalır. Şu anda nisan ayındayız. Mayıs ve haziran ayında havaların ısınmasıyla beraber tüm Türkiye'de virüsün replikasyonu azalacaktır. Geçen sene de aynı durumu yaşadık ama geçen sene elimizde sadece üç silahımız vardı: Maske, mesafe, hijyen" diyerek şu anda elimizde aşı kozunun da olduğunu söyledi.

NORMALLEŞME NE ZAMAN?

Aşılama çalışmalarının gidişatı hakkında da bilgi veren Enginyurt "Aşılama çalışmaları ağustos ayına kadar, haziran ve temmuz ayında toplumda hedeflediğimiz düzeye ulaşacak ve antikor düzeyleri de istediğimiz düzeye ulaşacak" diyerek Eylül ayı itibari ile temiz bir başlangıç yapılacağını dile getirerek normalleşmenin başlayacağı tarihi Eylül olarak duyurdu.