Pfizer'den İtiraf Gibi Biontech Aşısı Açıklaması: Bu İş Yürümez!

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını için son çare olarak gösterilen koronavirüs aşısı için son dakika açıklaması Biontech aşısının üretici Pfizer'den geldi.
Pfizer'den İtiraf Gibi Biontech Aşısı Açıklaması: Bu İş Yürümez!

2 senedir tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken koronavirüs salgını ile mücadale hız kesmeden devam ederken salgınla mücadelinin en etkin silahı olarak gösterilen aşılama çalışmaları tartışmaları sürüyor. Aşı karşıtları İstanbul'da büyük yankı uyandıran miting düzenlerken Büyük Uyanış adı verilen miting ile seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Aşı karşıtlarının çalışmalarına rağmen aşılama çalışmaları tüm hızı ile devam ederken son kabine toplantısı ile aşı olmayan kişilere yönelik olarak Eylül ayı itibari ile hayata geçirilecek olan yeni kısıtlama kararları açıklanmış ve zorunlu PCR testi uygulamaları devreye alınmıştı.

PFİZER YETKİLİLERİNDEN SON DAKİKA BİONTECH İTİRAFI GELDİ!

Önce delta varyantı ardından da Mu Varyantı ile koronavirüs salgını tüm hızı ile dünyada aşılama çalışmalarına rağmen yayılmaya devam ederken konu hakkında Biontech aşısını üreten Pfizer tarafından son dakika açıklaması yapıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklama tüm dünyada büyük yankı uyandırırken aşıda yaşanan kritik dönemeçte gözler önüne serildi. Koronavirüs salgının küresel çapta bir kriz olmaya ilerlediği dönemde mRNA teknoloji ile bir aşı geliştirme fikrini ortaya atan Dr Uğur Şahin ve eşi Dr Özlem Türeci'ye Pfizer tarafından "Arkadaşlar bu iş yürümeyecek" denildiği ortaya çıktı.

Pfizer'den İtiraf Gibi Biontech Aşısı Açıklaması: Bu İş Yürümez!

BionNTech'i mRNA tabanlı bir Kovid aşısı geliştirme kararı almasının ardından Pfizer olumsuz yanıt verdi ancak Türk doktorlar Türeci ve Şahin olumsuz yanıta rağmen aşı üzerinde çalışmalarını sürdürdü. Koronavirüs aşısı olmayan kişilerde hastalanma riskinin yüzde 4,5 oranında, ölüm oranın ise 11 kat arttığı verilerle ortaya konulurken iki doktorun bu ısrarı ile Pfizer'e rağmen milyonlarca kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı.