Piar Araştırma Haziran 2021 Seçim Anketi Sonuçları! Hangi Siyasi Partiye Yüzde Kaç Oy Çıktı?

Türkiye'de olası bir erken seçim durumunda ortaya çıkabilecek siyasi tabloya ilişkin Piar Araştırma tarafından yeni bir anket çalışması yapıldı. Piar Araştırma seçim anketine göre bu Pazar seçim olsa hangi siyasi partinin yüzde kaç oyu var?
Piar Araştırma Haziran 2021 Seçim Anketi Sonuçları! Hangi Siyasi Partiye Yüzde Kaç Oy Çıktı?

Türkiye'de erken seçim yönünde tartışmalar devam ederken olası bir erken seçim durumunda ortaya çıkabilecek siyasi tblo büyük bir merak konusu oldu. Bu merakların giderilmesi için anket şirketleri vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyorlar. Son yapılan ve sonuçları kamuoyuna açıklanan seçim anketlerinden birisini de Piar Araştırma yaptı.

BU PAZAR SEÇİM OLSA ANKETİ

Piar Araştırma tarafından Haziran ayının ilk haftasında yeni bir seçim anketi yapıldı. Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşların katılımının sağlandığı anket çalışmasında katılımcılara “Bu Pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

HANGİ SİYASİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALIYOR?

Ankete katılan vatandaşların verdiği cevaplara göre birinci sırada çıkan AK Parti'nin yüzde 34,8 oy oranı bulunuyor. İkinci sırada yer alan CHP'nin ise yüzde 22,7 oy oranı var. Listenin üçüncü sırasında ise İYİ Parti bulunuyor ve oy oranı yüzde 14,8 olarak açıklandı. İYİ Parti'nin ardından listenin dördüncü sırasında yüzde 10,7 oy oranı bulunuyor. MHP'nin oy oranı ise anket sonucunda göre yüzde 10,2 olarak açıklandı.

KÜÇÜK PARTİLERİN OY ORANLARI

Yüzde 10'luk mevcut barajın altında kalan siyasi partilerin oy oranları ise DEVA Partisi yüzde 2,2, Memleket Partisi yüzde 1,5, Saafet partisi yüzde 1,2 ve Gelecek Partisi de yüzde 1,2 olarak açıklandı.

HDP SEÇMENİ BELİRLEYİCİ OLACAK

Piar Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasına göre Cumhur İttifakı partileri olan AK Parti ve MHP'nin oy oranları yüzde 45 olurken Millet ittifakı partilerinin oy oranları yüzde 39,5 oldu. Bu tabloda HDP'nin yüzde 10,7'lik oy oranı belirleyici olacak. HDP seçmeninin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi ittifakın adayına oy vereceği seçim sonuçlarını direkt olarak etkileyecek.