PKK'yı Suriye'de Silahlandıran Komutan ABD'nin Yeni Savunma Bakanı Oldu!

ABD'de göreve gelen Biden yönetiminin Savunma Bakanı olarak belirlediği Llyod Austin'in PKK – PYD – YPG ile bağlantısı dikkat çekti.
PKK'yı Suriye'de Silahlandıran Komutan ABD'nin Yeni Savunma Bakanı Oldu!

ABD'de göreve gelen Biden yönetiminin Savunma Bakanı olarak belirlediği Llyod Austin'in PKK – PYD – YPG ile bağlantısı dikkat çekti. Terör örgütünü silahlandıran ismin Türkiye ilişkilerinde ve Suriye politikasında nasıl adımlar atacağı merakla bekleniyor.

ABD'de Donald Trump'ın ardından Başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, Savunma Bakanı olarak Lloyd Auistin'i görevlendirdi. Llyod Auistin'in Türkiye ile olumsuz ilişkilerde bulunmuş olması ise yeni politikaları merak konusu yaptı.



PENTAGON'UN BAŞINA GEÇEN İLK SİYAHİ İSİM!



ABD'de Pentagon'un başına geçen ilk siyahi isim olan Lloyd Auistin, 2016 yılında ABD merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli olmuştu. Auistin'in Türkiye ile alakası ise Ortadoğu'yu çok yakından tanımasından kaynaklanıyor.



ORTADOĞU UZMANI!



2010 ve 2011 yıllarında Irak'taki ABD güçlerinin komutanlığını da yapan Lloyd Auistin, ABD Ordusu'nun Irak'tan geri çekilmesinde ve Irak ordusunun eğitilmesinde rol oynamıştı. Yeni döneme geçiş faaliyetini yürüten Lloyd Auistin'in Türkiye ile ilişkileri ise çok da parlak değil.



PKK'YI SİLAHLANDIRMIŞTI!



2013 yılında CENTCOM'un başına atanan Austin, Suriye'deki iç savaş ve IŞİD ile mücadelede de aktif bir görev üstlendi. Hatta IŞİD'e karşı Suriye'de PKK-PYD-YPG üyesi teröristlerin silahlandırılmasına öncülük etti. Bu silahlandırma nedeniyle Türkiye ile olan ilişkileri ise düzelmeyecek derecede bozuldu.



Austin o dönem yaptığı açıklamalar ile terör örgütü PKK ve yan kollarına destek verildiğini resmen duyurmuştu. Türkiye'yi de 3-4 defa ziyaret eden Auistin'in politikası iki ülke arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine neden olmuştu.



Şimdi ABD Savunma Bakanı olan Lloyd Auistin'in ortadoğu politikalarında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken PKK'ya destek vermeye devam edip etmeyeceği de tartışılmaya başlandı.



Emlak365.com