Prefabrik Ev Almak İstedi 30.000 TL Dolandırıldı! Dolandırıcıların Yeni Metodu

Pandemi sürecinde talep patlaması yaşayan prefabrik evler, dolandırıcıların yeni gözdesi oldu. Prefabrik ev yaptırmak isteyen bir ailenin mağduriyeti yargıya taşındı.
Prefabrik Ev Almak İstedi 30.000 TL Dolandırıldı! Dolandırıcıların Yeni Metodu

Pandemi sürecinde vatandaşlar prefabrik evlere çok büyük ilgi gösterdiler. Kendilerine ait arsalara prefabrik ev yaptırmak isteyen aileler hem düşük tutarı hemde kolay kurulu nedeniyle prefabrik evleri tercih ettiler. Prefabrik evlere olan ilginin artmasının ardından ise dolandırıcılar bu alanda göz diktiler.

FİRMAYI İNTERNETTEN GÖRDÜLER ARADILAR

M.Ş isimli bir vatandaş kendisine ait arazisine prefabrik ev kurmak istedi. Ev için internetten gördüğü bir firmayı arayan vatandaş Ü.Ç. isimli firma yetkilisyle görüştü. Daha sonra firmanın işyerie giden vatandaş Serik İlçesinde yer alan arazisine prefabrik ev yaptırmak istediğini bildirdi ve fiyatları öğrendi. 60.000 TL karşılığında bir ev için sözleşme imzalayan vatandaş bu paranın 30.000 TL'sini peşin verdi. M.Ş isimli vatandaşa bir tarih veren ve o tarihte evin yapılacağı sözünü veren firma yetkilisi bildirilen tarihte evi yapmadı. M.Ş isimli vatandaş firmanın evi yapmaması nedeniyle parasını geri istedi. Ancak firma geri ödeme yapmadı.

M.Ş isimli vatandaş yaşadığı mağduriyete ilişkin açıklamasında "Tek isteğim, pandemi dolayısıyla kafa dinlemek için prefabrik bir ev yaptırma düşüncesiydi. Onda da dolandırıcıya rastladım. İnternetten bu işi yapan Ü.Ç. ile tanıştım. Yanında ortağı F.İ. de vardı. İki ay içerisinde prefabrik ev teslim edeceğini söyledi. Ancak teslim etmedi" ifadelerini kullandı.

BAŞKA MAĞDURLAR DA VAR

Polise şikayetçi olan vatandaşın ardından başka mağdurlar da olduğu ortaya çıktı. Ş.Ş.Ş isimli bir başka vatandaş ise firmadan ev aldığını ancak evin yapılmadığını bildirerek şikayetçi oldu. Mağdur kadın vatandaş huzurlu bir yaşam için ev yaptırmak için firmaya para ödediklerini ancak paralarını kaptırdıklarını söyledi. Kendisinin de kandırılanlar arasında yer aldığını ifade eden Ş.Ş.Ş. isimli vatandaş firmanın prefabrik ev bahanesiyle insanların parasını aldığını söyledi. Mağdur kadın vatandaş 96 bin TL'ye anlaşma imzaladıklarını ve 66 bin TL ödeme yaptığını söyledi.