PTT Yaz Ayları Çalışma Saatleri! Sabah Kaçta Açılacak Akşam Kaçta Kapanacak?

PTT'nin çalışma saatleri vatandaşlar tarafından çok fazla sorgulanıyor. PTT şubeleri, PTT Kargo çalışma saatleri, açılış kapanış, son işlem saatleri ve çalışma düzeni Emlak365'te.
PTT Yaz Ayları Çalışma Saatleri! Sabah Kaçta Açılacak Akşam Kaçta Kapanacak?

Türkiye'nin en önemli kurumlarının başında gelen PTT milyonlarca vatandaş ve on binlerce firma tarafından kullanılıyor. Kurumun çalışma saatlerine ilişkin yeni düzen ve işlem zamanlarını PTT'nin aktardığı şekilde paylaşıyoruz.

PTT'NİN YENİ DÖNEM ÇALIŞMA DÜZENİ

PTT üzerinden çok sayıda kurumun maaş, destek ödemesi yapılıyor. Milyonlarca vatandaşın hesabı olan PTT'nin çalışma düzeni çok yakından takip ediliyor. Bunların dışında online pazarlama ve iş olanaklarının artmasıyla birlikte PTT Kargo kullanımı da arttı.

Bu kapsamda yaz dönemlerinde PTT kargo kullanacaklar veya başka işlem yapacaklar için çalışma süreci sabah saat 08.30'da başlıyor. Ancak bu açılış saatleri sadece normal şartlar altında geçerli. Pandemi şartları kapsamında kurumun çalışma saatleri değişebiliyor. Ancak Temmuz ayının son dönemi, Ağustos ayının ilk günlerinde PTT sabah 08.30'da açılacak. Müşterilerine öğlen 12.30'a kadar aralıksız hizmet veren PTT daha sonra öğlen arasına giriyor. Müşteriler 12.30 ile 13.30 arasında işlem yapamıyorlar. 13.30'dan sonra günün ikinci yarısı kapsamında çalışan PTT şubeleri akşam saat 17.30'a kadar hizmet veriyorlar.

Haftasonu Çalışma Düzeni

PTT şubeleri haftasonu cumartesi pazar günleri kapalıdır. Ancak PTT Genel Merkez, Kargo Merkezi cumartesi günü yarım gün çalışır. Pazar günü tamemen kapalıdır.

Resmi Tatiller ve Dini Bayramlar

PTT tüm resmi tatillerde kapalıdır. Dini bayramlarda da PTT şubeleri açıklanan resmi tatil sürecinde kapalı olurlar. 2021 yılı kurban bayramında PTT şubeleri 9 günlük tatil kapsamında yer aldılar.