Ramazan Ayı Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları Olacak Mı? Yeni Yasaklar Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında meydana gelen yükselişler yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceğine dair büyük bir merak yaşanmasına neden oldu. Ramazan ayında yeni koronavirüs kısıtlamaları ve yasakları uygulanacak mı?
Ramazan Ayı Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları Olacak Mı? Yeni Yasaklar Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye'de son günlerde koronavirüs vaka sayıları önemli ölçüde arttı. Türkiye'nin çoğu ilinde vaka sayıları artarken yeni kontrollü normalleşme döneminin sonuçları tablolara olumsuz şekilde yansımaya başladı.

VAKA SAYILARI ZİRVEYE KOŞUYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından bugün açıklanan günlük koronavirüs tablosuna göre 29.762 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Türkiye'de en fazla günlük vaka sayısının görüldüğü dönemde 32 bin civarında vaka sayısı sonucuna ulaşılmıştı. Şimdi bu pik noktasına oldukça yaklaşıldı. Yine Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugün koronavirüs nedeniyle 146 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüs vaka sayılarında endişe uyandırıcı sonuçlar gelmeye başlayınca herkesin aklında yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceği sorusu gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yapılan kabine toplantısının sonrasında bir açıklamada bulunmuş ve, “Tüm illerimiz mevcut durumun devamına karar verdik. Vaka sayılarını ciddiyetle takip edeceğiz. Atılması gereken bir adım olursa bu adımı atıp vatandaşlarımıza bildireceğiz.” demişti.

Ramazan ayının yaklaşması ise koronavirüs tedbirleri kapsamında daha da endişe uyandırıcı bir gelişme meydana getirdi. Özellikle iftar saati yoğunlukları, teravih namazı kalabalıkları ve çarşı-pazarda oluşacak kalabalıklar yeni tedbirlerin alınmasını mecbur hale getiriyor. Bu nedenle vatandaşlar dört gözle Ramazan ayına özel koronavirüs kısıtlaması va yasaklaması kararı olacak mı sorusuna cevap bekliyorlar.

RAMAZAN AYI KORONAVİRÜS YASAKLARI OLACAK MI?

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında tavsiye kararları ile hükümeti yönlendiren Bilim Kurulu'nun yeni toplantısına tüm gözler çevrildi. 2 hafta sonra başlayacak olan Ramazan ayının öncesinde Bilim Kurulu'nun yeni tavsiye kararları alması bekleniyor. Bu kararlar için bu hafta perşembe günü Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde toplanacak. Bu toplantıda çok kritik tavsiye kararları alınacak.

YENİ YASAKLAR VE KISITLAMALAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilim Kurulu'nun alacağı yeni tavsiye kararları gelecek hafta yapılacak olan kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dile getirilecek. Bu kararlar üzerine yapılacak görüşmelerle nihai kısıtlama ve yasaklar kararlaştırılacak. Özellikle Ramazan ayına yönelik kısıtlamaların ve yasaklamaların neler olacağı muhtemelen Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısının ardından netleşecek. Toplantı sonrasında alınan kararlar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan edilecek.

Emlak365.com