Ramazan Ayında Tam Kapanma Yerine Radikal Tedbirler: Bayramda Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı 2021!

Bilim Kurulu toplantısı ile üyelerin büyük bir bölümünün tam kapanma talebi gündeme gelirken kabine toplantısı gündeminde ise tam kapatma yerine uygulanabilecek alternatif önlemler masaya yatırılacak. Kamuda kademeli mesai, uzaktan eğitim, evden çalışma, kafe ve restoranlara kapanması, 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanması, bayramda seyahat yasağı 2021 ve Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı masada! İşte Ramazan ayı tedbirleri ve gelmesi muhtemel yasaklar listesi...
Ramazan Ayında Tam Kapanma Yerine Radikal Tedbirler: Bayramda Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı 2021!

Koronavirüs vaka sayısı 60 bin sınırından dönerken getirilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı sonrası yaşanan düşüş yeni tedbirlerin önemini bir kere daha ortaya koydu. Pek çok uzmanın ve bilim kurulu üyelerinin büyük bir bölümü Ramazan'da tam kapanma getirilmesini talep ederken hükümetin ise alternatif bir formül üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

RAMAZAN'DA TAM KAPANMA OLUR MU?

Konu hakkında basına sızdırılan ilk bilgilere göre hükümet tam kapanma taleplerine Türkiye'ye uygun olmadığı gerekçesi ile olumlu bakmıyor. Ramazan ayında tam kapatma yerine hükümet radikal tedbirler getirilmesi planına daha sıcak bakarken kapanma yaşanmadan toplumsal hareketliliği en aza indirecek önlemler masaya yatırılacak.

Kabine toplantısı ile alınacak Ramazan ayı tedbirleri için masada yer alan ilk önlemler şu şekilde sıralanıyor;


  • Ramazan ayı boyunca tüm lokanta ve kafelerin yeniden kapatılması ve sadece paket servis yapmalarına izin verilmesi,

  • 81 il genelinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanması,

  • Ramazan ayı boyunca akşam sokağa çıkma yasağının erkene alınması ve bu sayede evlerde iftar ve sahur davetlerinin verilmesinin önlenmesi,

  • Toplu iftar ve sahur etkinliklerinin yasaklanması, iftar çadırlarına izin verilmemesi,

  • Teravih namazlarının evde kılınması,

  • Kamuda kademeli mesaiye dönülmesi,

  • Özel sektörde uzaktan çalışmanın teşvik edilmesi,

  • Tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime ara verilmesi, uzaktan eğitime geçiş yapılması,

  • Kalabalık meydan ve caddelerde girişlerin sınırlandırılması,

  • Park ve bahçelere girişlerin yasaklanması.


Ramazan Ayında Tam Kapanma Yerine Radikal Tedbirler: Bayramda Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı 2021!

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE İLLER ARASI SEYAHAT YASAĞI 2021

İller arası seyahat yasağı yeniden gündeme gelirken Mayıs ayında başlayacak olan turizm sezonu öncesinde Türkiye'nin vaka sayısını düşürerek riskli iller kategorisinden çıkmasını sağlamak adına sert tedbirler alması gerekiyor.

Bugün kalkılacak olan ilk sahur ile başlayacak Ramazan ayı kadar Ramazan Bayramı tedbirleri de büyük önem taşıyor. Bunun için bayramda sosyalleşmenin önlenmesi adına iller arası seyahat yasağı ve bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Ramazan Ayında Tam Kapanma Yerine Radikal Tedbirler: Bayramda Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı 2021!

BİLİM KURULU VE KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların kabine toplantısı ise yarın yapılacak.

Bilim Kurulu üyeleri tarafından alınacak olan tavsiye kararları sonrasında yarın kabine toplantısı ile bu kararlar masaya yatırılacak ve tüm Türkiye'nin beklemiş olduğu Ramazan ayı yasakları ile yeni tedbir kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplantı sonrasında yapılacak ulusa sesleniş konuşması ile ilan edilecek.