Ramazan Bayramı 9 Gün Tatil Olacak Mı 2021, Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Tüm Türkiye'nin beklemiş olduğu kabine toplantısı için geri sayım başladı. Kısmi kapanma dönemi için belirlenen kritik 15 günlük süre dolarken Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine bugün yeni kararları açıklayacak. Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, Ramazan bayramı tatili 9 gün mü, Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı ve kapanma olacak mı, tam kapanma ne zaman başlar, Ramazan Bayramı'nda seyahat seyahat yasağı kısıtlaması var mı?
Ramazan Bayramı 9 Gün Tatil Olacak Mı 2021, Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Nisan 2021 tarihinde açıklanan kabine kararı ile kısmi kapanma kararı uygulamaya alınmış, sokağa çıkma yasağı hafta içerisinde erkene çekilmiş, hafta sonu ise Cumartesi günü de yasak kapsamına alınmıştı.

Süreçte Türkiye koronavirüs vaka sayısı için 62 bin sınırını görürken tam kapanma kararı tartışmaları da alevlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2 haftalık süre dolarken yeni kararların ilan edileceği kritik kabine toplantısı için de geri sayım başladı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI BUGÜN SAAT KAÇTA?

2020 senesinde koronavirüs salgını gölgesinde geçen ve kısıtlamalar getirilen Ramazan Bayramı sonrası gözler bu sene için açıklanacak olan yeni tedbir kararlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabineye ilk kez 3 yeni bakan katılacak. Kabine toplantısında hem Ramazan ayı için kalan son 2 haftada uygulanacak tedbirler hem de bayram tatili için alınacak olan kararlar damga vuracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı bugün saat 15:30 itibari ile başlarken açıklanacak olan kararların bir önceki toplantıda olduğu gibi iftar öncesi duyurulması bekleniyor. 13 Nisan günü yapılan kabine toplantısında alınan kararlar saat 18:00 itibari ile açıklanmaya başlanmış, önemli kararların alındığı toplantı erkene çekilmişti.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK, RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE SEYAHAT KISITLAMASI OLACAK MI?

Türkiye bu sene Ramazan Bayramı tatilini 13 Mayıs Perşembe günü karşılayacak. Normal resmi tatil günleri takvimine göre Ramazan Bayramı tatili arefe günü yarım gün olmak üzere 3,5 gün olarak kutlanırken 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü sona erecek.

Koronavirüs salgını nedeni ile bu sene Ramazan Bayramı tatili için ek kısıtlama kararları beklenirken tatilin bayramdan önceki hafta olan 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü başlatılması ve bayramdan sonraki 16 Mayıs 2021 Pazar günü sona ermesi bekleniyor. Bu sayede 9 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılmış olacak.

Tatilin uzun olması nedeni ile insanların köylerine ve yazlık evlerine giderek hastalığı yayma riski yükselirken bu nedenle şehirler arası seyahat kısıtlaması getirilebileceği belirtiliyor. Geçen sene Ramazan Bayramı için seyahat kısıtlaması getirilmiş, yine bayram boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Kritik kabine toplantısı bugün saat 15:30 itibari ile başlayacak.