Resmi Gazete İle Cumhurbaşkanı Danışmanı Olarak Atanan Hamza Cebeci Kimdir, Nerelidir, Cumhurbaşkanı Danışmanları Kimler?

9 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararları kapsamında Hamza Cebeci Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı.
Resmi Gazete İle Cumhurbaşkanı Danışmanı Olarak Atanan Hamza Cebeci Kimdir, Nerelidir, Cumhurbaşkanı Danışmanları Kimler?

9 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararları kapsamında Hamza Cebeci Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı. Peki, İnka İnşaat ve Cebeci İnşaat sahibi yeni Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci kimdir, nerelidir, Cumhurbaşkanı danışmanları 2020 listesinde kimler var, Cumhurbaşkanı danışman sayısı kaç, maaşları kaç lira? Soruların yanıtları haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 9 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına Hamza Cebeci atandı.



Resmi Gazete İle Cumhurbaşkanı Danışmanı Olarak Atanan Hamza Cebeci Kimdir, Nerelidir, Cumhurbaşkanı Danışmanları Kimler?



HAMZA CEBECİ KİMDİR, NERELİDİR?



1953 Düzce Gümüşova doğumludur.



Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi Fen bölümünde devlet bursu ile okudu.



Bakanlık izni ile gittiği Almanya'da lisans öğrenimini tamamladı.



6 ay boyunca Duisburg Polman'da Tyhsen firmasında makine üzerine staj gerçekleştirdi.



Krefeld üniversitesinde hazırlık okulu, Dortmund'da makine mühendisliği tahsili, yine Dortmund'da mimarlık tahsili gördü.



Yüksek mimar olduktan sonra yine Dortmund'da inşaat ekonomisi öğrenimi gördü.



1987 yılında Refah Partisi'nden milletvekili adayı olurken AK Parti'nin kuruluşunda da aktif olarak görev aldı.



1996 yılında İnka İnşaat, 1997 yılında ise Cebeci İnşaat şirketlerini kurdu.



2015 senesinden bu yana ise Darülaceze Başkanı olarak görev almaktadır.



Evli ve 2 çocuk sahibidir.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KAÇ DANIŞMANI VAR, CUMHURBAŞKANI DANIŞMAN SAYISI 2020



12 Ocak 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay o tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 danışmanı olduğunu açıklamıştı.



CUMHURBAŞKANI DANIŞMAN MAAŞI KAÇ LİRA?



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yine aynı soru önergesi içerisinde yer alan maaş sorusuna ise “375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 sayılı cetveline göre hesaplanmaktadır” ifadesi ile yanıt verdi ve kesin bir rakam belirtmedi.



Emlak365.com