Reuters'e Konuşan Hükümet Yetkilisinin Yeni Koronavirüs Kısıtlamalarını Açıkladığı İddia Edildi

Türkiye'de artışa geçen koronavirüs vakalarının ardından tüm gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısında çıkacak kısıtlama kararlarına çevrildi. Reuters'e konuştuğu iddia edilen bir hükümet yetkilisinin çok sert tedbirlerin alınacağını söylediği iddia edildi.
Reuters'e Konuşan Hükümet Yetkilisinin Yeni Koronavirüs Kısıtlamalarını Açıkladığı İddia Edildi

Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayıları 50 binli rakamların üzerine çıkınca alarm verildi. Bugün Bilim Kurulu toplantısı yarın ise kabine toplantısı yapılarak yeni koronavirüs yasaklarına ilişkin kararlar alınacak. Bu kritik toplantılar öncesinde ismi açıklanmayan bir üst düzey hükümet yetkilisinin tedbirlere ilişkin olarak Reuters'e açıklama yaptığı iddia edildi.

Turzim sezonu öncesinde tedbirlerin sıkılaştırılıp turizm sezonuna sorunsuz girilmesinin amaçlandığını söyleyen hükümet yetkilisi daha sert önlemler almaktan başka çarelerinin olmadığını ifade ederek yeni koronavirüs kısıtlamalarının neler olacağını açıkladı.

Normalleşme döneminde Türkiye'nin iyi bir sınav veremediğini söyleyen hükümet yetkilisinin bugün yapılacak Bilim kurulu toplantısından gelecek önerilerin kabine toplantısında değerlendirilerek Ramazan ayında sert tedbirler alınacağını belirtiği iddia edildi.

ALINACAK KISITLAMA KARARLARINI AÇIKLADI

Yeni koronavirüs kısıtlamalarının neler olabileceğini de Reuters'e açıklayan hükümet yetkilisi şehirlerarası seyahat yasakları, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı saatlerinin arttırılması, spor salonlarının ve çeşitli eğlence merkezlerinin kapatılması gibi kısıtlamaların devreye sokulabileceğini ifade etti.

Türkiye için çok önemli olan turizm gelirlerinde ciddi bir azalma meydana gelmemesi için turizm sezonuna düşük bir vaka sayısı ile giriş yapılmasının büyük bir önem arz ettiğini söyleyen hükümet yetkilisi vaka sayılarının sert tedbirlerle azaltılacağına işaret etti. Aksi durumda Türk turizminin çok büyük sorunlar yaşayacağına dikkat çeken yetkili kararların çok net olacağını söyledi.

BİLİM KURULU HANGİ KARARLARI ALACAK

Öte yandan Reuters'in Bilim Kurulu kaynakları ise bugün yapılacak toplantıda alınacak kararlara ilişkin de ipuçlarını duyurdu. Bilim Kurulu üyelerinin bir kısmının Ramazan ayı boyunca tam kapanmadan yana olduğunu açıklayan Reuters bu kararın alınamaması durumunda ise tavizsiz olarak şehirlerarası seyahat kısıtlaması,çalışma saatlerinin değiştirilmesi, toplu ulaşımın azaltılması gibi tedbirlerde ısrarlı olunacağını iddia etti.

Reuters tarafından Türkiye hakkında yapılan haberde Türkiye'nin dünyada en fazla günlük vaka sayısı bildiren dördüncü ülke olduğuna dikkat çekildi. Kontrollü normalleşme döneminde Türkiye'de vaka sayılarının beş kat arttığı bildirildi.