Ripple (XRP) ve SEC Davasında İlk Duruşma Gerçekleşti!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geride bıraktığımız aylarda Ripple’a açtığı dava ile ilgili ikinci bir dosyada XRP’nin menkul kıymet sayılmasına yönelik maddeyi vurgulamıştı bu gün ise ilk duruşmanın yankıları gündeme geldi.
Ripple (XRP) ve SEC Davasında İlk Duruşma Gerçekleşti!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geride bıraktığımız aylarda Ripple’a açtığı dava ile ilgili ikinci bir dosyada XRP’nin menkul kıymet sayılmasına yönelik maddeyi vurgulamıştı bu gün ise ilk duruşmanın yankıları gündeme geldi. XRP yatırımcıları ise süreci yakından takip ediyorlar.

Dava Sebebi Ve İlk Duruşma

SEC, Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortaklardan Chris Larsen’i XRP aracılığı ile 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmak ile suçladı. SEC duyurusunda ‘’ Ripple Labs ve iki yöneticisini 1,3 milyar dolarlık kayıtsız olan menkul kıymetin satışını gerçekleştirmeleri nedeni ile dava açtık.’’ ifadesini kullandı.

Dava ise şuan için henüz net bir karara bağlanmış değildir. Ripple’ın iki kurucu ortağı SEC’in geride kalan zamanda XRP’nin menkul kıymet olduğuna dair herhangi bir bilgi sunmadığını ve bu yüzden yeni dosya konusunun gereksiz olduğunu, davanın düşülmesi gerektiğini ifade etti.

Duruşmada gerçekleşen ve Ripple Labs cephesinden gelen bu gelişme ardından, XRP ortalama %10 değer kazanımına gitti. Piyasada fiyat artışı oluştu. XRP, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in Ripple Labs ve CEO’larına dava açtığının duyulması ile birden fala kripto para borsasında işleme girmemesi için durdurulmuş ve değer kaybına uğramıştı.

XRP Fiyatı Arttı!

Bu gün ise duruşmada Ripple Labs tarafının kararlı bir şekilde SEC’e karşı çıkması ardından %10 fiyat artışı XRP’nin hala işlem gördüğü az sayıda borsa içinde kayda geçti.

Bu gelişme ise daha önceden XRP alımı yapan ve dava ile durdurulan işlemler ardından XRP’leri sanal cüzdanlarında beleyen yatırımcı kesimini sevindirdi. Avukatlar SEC’in CEO’ların itirazlarını önlemek için dosya metninde değişime gitmek istediklerini ancak ilk duruşmada değişimin pek de etkili olmadığını belirttiler.

Avukatlar bu değişimin aksine Ripple Labs’e için bir avantaj yarattığını belirttiler. Çünkü şirket artık dava başında temel maddenin bu olmadığını öne sürerek güç kazanıyor.