Risk Haritası Güncelleniyor! Kabine Toplantısı Öncesi Yeniden Normalleşmeye En Yakın İller Hangileri, Yeniden Kısıtlama Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuru ile Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yeniden normalleşme dönemine geçiş yapmıştı.
Risk Haritası Güncelleniyor! Kabine Toplantısı Öncesi Yeniden Normalleşmeye En Yakın İller Hangileri, Yeniden Kısıtlama Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuru ile Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yeniden normalleşme dönemine geçiş yapmıştı. Alınan kararlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haritada yer alan vaka sayılarına göre bazı illerde normalleşmeye geçiş yapılırken kalan illerde ise kısıtlama kararları devam ettirilmişti.

Bugün yapılacak olan yeni kabine toplantısı ile ilk kararın açıklanmasının ardından 15 günlük süre doldu ve yeni güncelleme için geri sayım sona erdi. Yeni kabine toplantısı ile gündem koronavirüs sürecinde normalleşme olacak. Yeniden iller belirlenecek.

KONTROLLÜ NORMALLEŞME SÜRECİNDE BUGÜN RİSK HARİTASI GÜNCELLECENEK!

Düzenlenen toplantıda illerin risk durumuna göre atılan kontrollü normalleşme adımları yeniden değerlendirilecek. İllere göre vaka sayısı tablosu verilerindeki son duruma göre alınan kararlar gözden geçirilecek. Risk haritasında vaka sayısı yükselen iller için kısıtlama kararları geri gelirken vaka sayısı düşen iller için ise normalleşmeye geçiş kararı verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, "Harita çok önemli önümüzü görmeyi sağlıyor. Geçen hafta turuncuyla kırmızının toplamı sarıyla mavinin toplamı eşit gibiydi. Bu hafta nasıl değişecek bunu göreceğiz. Kırmızıya doğru bir artış var gibi duruyor" diyerek 76 ilde mutant virüs görüldüğünü hatırlattı.

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN İLLER İLE KISITLAMA KARARLARI İÇİN GERİ DÖNÜŞ SİNYALİ VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

Hatırlanacağı üzere iller 4 farklı risk grubuna ayrılmış haritada düşük riskli iller mavi renkli, orta riskli iller sarı renkli, yüksek riskli iller turuncu renkli ve çok yüksek riskli iller kırmızı renkli olarak gösterilmişti. Sağlık Bakanlığı bugün kabine toplantısı öncesinde son haritayı açıklayacak. Bu haritada mavi ve sarı renkli illerde kontrollü normalleşme sürecine geçiş yapılırken turuncu ve kırmızı renkli illerde ise yasaklar yeniden uygulamaya alınacak.