Riskli ve Çok Riskli İllere Seyahat Yasağı Olacak Mı? İzin Belgesi Şartı Var Mı?

İçişleri Bakanlığı normalleşme sürecinde merak edilen bazı sorulara yanıt verdi. Bu sorulardan bir tanesi de seyahat yasağı konusunda oldu.
Riskli ve Çok Riskli İllere Seyahat Yasağı Olacak Mı? İzin Belgesi Şartı Var Mı?

İçişleri Bakanlığı normalleşme sürecinde merak edilen bazı sorulara yanıt verdi. Bu sorulardan bir tanesi de seyahat yasağı konusunda oldu. Özellikle vaka sayıları yüksek olan riskli ve çok riskli illere dair detayları merak eden vatandaşlar için bakanlıktan açıklama geldi. İşte yeni dönemde seyahat yasağına dair uygulanacak kararlar.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SEYAHAT YASAĞI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı normalleşme sürecinde uygulanacak bazı kararlara dair açıklamalarda bulundu. Bakanlık vatandaşların merak ettiği sorulara hem resmi sitesinden hemde sosyal medya hesaplarından yanıt verdi. Geçtiğimiz dönemlerde uygulanan seyahat yasakları vatandaşların merak ettiği bu sorular arasında yer aldı. Riskli veya yüksek riskli şehirlere seyahat edip edemeyeceklerini öğrenmek isteyen vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı soru cevap yöntemiyle açıklamada bulundu.

20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üstü Vatandaşlar için Seyahat Yasağı

İçişleri Bakanlığı 20 yaş altı ve 65 yaş üzerinde bulunan vatandaşlar için yapmış olduğu açıklamasında şu bilgileri verdi. "Çıkış, varış ve güzergah illerinde yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller bulunması halinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımız/gençlerimizin şehirlerarası seyahatleri halihazırdaki uygulamadaki gibi izne tabi olup 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgemizle belirlenen esaslar çerçevesinde seyahat izin kurullarından seyahat izin belgesi düzenlenmesi uygulamasına devam edilecektir."

Az Riskli Şehirlere Seyahat

Bakanlık açıklamasında ayrıca bu yaş grubunda bulunan vatandaşların az riskli şehirlere yapacakları seyahatlerde izin almalarına dair de kararı açıkladı. Alınan karara göre bakanlık "Çıkış, varış ve güzergah illerinde sadece düşük ve orta risk grubundaki illerin bulunması halinde ise bu yaş grubundaki vatandaşlarımızın şehirlerarası seyahatleri için izin alınmasına gerek bulunmamaktadır." dedi. Vatandaşlar az riskli şehirlere herhangi bir izin belgesi olmadan seyahat edebilecekler.

20 Yaş Altı Gençlere Özel Durum

İçişleri Bakanlığı 20 yaşın altında olan gençler ve çocuklarımız yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir risk grubu ayrımı yapılmaksızın ve izne tabi olmaksızın şehirlerarası yolculuk yapabileceklerini ilan etti.

Alınan tüm bu kararlar kapsamında vatandaşlar az riskli durumda olan şehirlere izin belgesi olmadan seyahat edebilecekler. Bunun yanında çok yüksek ve yüksek risk grubunda olan şehirlere 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlar izin belgesi ile seyahat edebilecekler. Eğer 20 yaş altında olan genç ve çocukların yanlarında velilerinin olması durumunda izin belgesine gerek olmadan seyahat edilebilecek.