Ruhsar Pekcan'ın 380 Bin Liralık Konut Tadilatı İddialarına Bakan Soylu'dan Sert Yanıt

Ticaret Bakanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan Ruhsar Pekcan'ın konutuna ait tadilat giderlerini devlete ödettiği iddiaları gündemi sallamıştı. Konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaparken iddiaları ortaya atan Birgün Gazetesi'ne çok ağır ithamlarda bulundu.
Ruhsar Pekcan'ın 380 Bin Liralık Konut Tadilatı İddialarına Bakan Soylu'dan Sert Yanıt

Ticaret Bakanlığı'na alınan dezenfektan sonrasında muhalefet tarafından ortaya atılan iddialar sonrasında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınan Ruhsar Pekcan hakkında Birgün Gazetesi tarafından yapılan haberde Bakan Pekcan'ın kendisi için kiralanan konuta ait 380 bin liralık tadilat parasını bakanlığıa ödettiği yönünde bir haber yapılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU 380 BİN LİRALIK KONUT TADİLATI İDDİALARINA YANIT VERDİ!

Haberin kısa sürede paylaşım rekoru kırması ve kamuoyu gündemi oluşturmasının ardından açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Birgün Gazetesi tarafından konu hakkında yapılan haberde "Ticaret Bakanlığı'na, kendisine ve eşine ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığının ortaya çıkmasının ardından görevden alınan Ruhsar Pekcan'a bakanlık bütçesinden kiralanan evin tadilatı için 380 bin lira harcandığı iddia edildi" ifadelerine yer verilmişti.

Yapılan haberde Bakan Ruhsar Pekcan için Ticaret Bakanlığı'na yakın bir adreste bakanlık tarafından son derece lüks bir ev tutuldu, bu evin tadilat harcamaları için de bakanlık bütçesinden 380 bin liralık harcama yapıldığı iddia edilmişti.

Çıkan haberlerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vererek "PKK’lı Birgün Gazetesi, Hem yalan söylüyorsun, hem iftira atıyorsun... Bakanlığın tahsis ettiği konutun, sanki Sn. Ruhsar Pekcan’ın konutu gibi yansıtılması, "Linç kampanyasında ben de olayım." perişanlığıdır!" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklaması kısa sürede yorum yağmuruna tutulurken yapılan 380 bin liralık tadilat harcaması eleştirildi.