Rusya Türkiye Uçuşları Son Dakika: Uçuşlar İptal Mi, Seyahat Kısıtlaması Mı Geldi, Uçak Bileti Alanlar Ne Yapacak?

Artan koronavirüs vaka sayısı sonrasında turizm son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya son dakika haberleri içerisinde yer alan habere göre Rusya seyahat kısıtlaması uygulamaya başladı. Rusya uçuşları iptal mi 2021, Rusya Türkiye uçuşları son dakika gelişmesi neler, uçak bileti alanlar ne yapacak, para iadesi var mı, uçak seferleri olacak mı, turizm nasıl etkilenir?
Rusya Türkiye Uçuşları Son Dakika: Uçuşlar İptal Mi, Seyahat Kısıtlaması Mı Geldi, Uçak Bileti Alanlar Ne Yapacak?

Türkiye'nin turizm sektöründe en çok ziyaretçi aldığı ülkelerin başında yer alan Rusya ne yazık ki dün şok eden bir karar aldı. Türkiye'de 60 bin sınırından dönen ve 50 bin barajında seyreden koronavirüs vaka sayısı sonrasından korkulan oldu.

Avrupa ülkeleri arasında dünyada en çok vaka sayısı açıklayan ülkelerden biri haline gelen Türkiye'ye yönelik seyahat yasağı uygulamaları sıklaştı. Bu ülkelerden biri de komşumuz Rusya oldu. Rusya Türkiye'ye olan uçuşları geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

RUSYA UÇUŞLARI KAPATTI MI, RUSYA UÇUŞLARI İPTAL Mİ?

Rusya tarafından yapılan açıklama ile Türkiye uçuşlarının geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Rusya tarafından yapılan açıklama ile 15 Nisan ile 1 Haziran 2021 tarihi arasındaki uçuşların geçici olarak askıya alındığı ilan edildi.

Yapılan açıklama kamuoyunda şok etkisi yaratırken özellikle de turizm sektörü hava sıcaklıklarında yaşanan yükseliş ile beraber yeni Rus kafilelerinin gelmesini bekliyordu. Alınan seyahat kısıtlaması kararının 533 bin Rus vatandaşı tarafından yapılan 413,5 milyon dolarlık rezervasyonunu olumsuz etkiledi.

Türk şirketlerinin Ruslara farklı destinasyonların sunmaları da mümkün görünürken bu imkanın ise maliyet açısından pek mümkün olmayacağı belirtiliyor.

İSTANBUL MOSKAVA UÇAK SEFERLERİ İPTAL Mİ?

Dün Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından yapılan açıklama ile Rusya'nın Türkiye tarafından açıklanan yeni koronavirüs vaka sayılarını takip etmeye devam edeceklerini belirterek uçuşları askıya aldıklarını duyurmuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yapılan bazı tarifeli uçuşlar ile charter uçak seferleri askıya alınırken haftada iki kere karşılıklı olarak yapılan Moskova - Rusya arasındaki uçak seferlerinde ise bir düzenleme olmayacağı ve seferlerin devam edeceği açıklandı. Uçak bileti alan kişilere şirketlerin para iadesi ya da yeniden biletleme imkanı sunacak olan bileti açığa alma yöntemini uygulayacakları belirtiliyor.