Rusya ve İsviçre'nin Ardından İngiltere De Türkiye'yi Kırmızı Listeye Aldı!

Türkiye'deki koronavirüs salgınının yayılması sonrasında bazı ülkelerden yeni kararlar gelmeye devam ediyor. İngiltere'nin de Türkiye'yi kırmızı listeye aldığı duyuruldu.
Rusya ve İsviçre'nin Ardından İngiltere De Türkiye'yi Kırmızı Listeye Aldı!

Türkiye için turizm açısından kötü haberler gelmeye devam ediyor. Rusya Haziran ayına kadar Türkiye'ye uçuşları sınırlamış İsviçre ise kırmızı listeye almıştı. Şimdi de İngiltere'den turizm sektörünün moralini bozacak haber geldi. İngiltere'nin de Türkiye'yi kırmızı listeye dahil ettiği bildirildi.

TÜRKİYE KIRMIZI LİSTEYE ALINDI

İngiltere'nin aldığı yeni karara göre Türkiye'den İngiltere'ye giriş yapacak olan kişiler 10 gün süreyle karantina altına alınacaklar. Bu konudaki gelişmeyi İngiltere Ulaştırma Bakanı grant Shapps açıkladı. Bu karara göre 12 Mayıs 2021 Çarşamba gününden itibaren Türkiye İngiltere tarafından kırmızı listeye resmen alınacak. Ayrıca Türkiye ile beraber kırmızı listeye Nepal ve Maldivler de eklenecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İÇİN TÜRKİYE'YE GİTMEYİN

29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında Manchester City ile Chelsea karşı karşıya gelecekler. İki İngiliz takımının İstanbul'daki mücadelesi için İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngilitere vatandaşlarına Şampiyonlar Ligi final maçı için İstanbul'a gitmemeleri gerektiğini duyurdu.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, “Federasyonumuz Şampiyonlar Ligi final maçının İngiltere'ye alınması için UEFA ile görüşmeleri sürdürüyor. Biz bu finale ev sahipliği yapmaya hazırız ama son kararı elbette UEFA verecektir. Biz vatandaşlarımızın bu karşılaşma için Türkiye'ye gitmelerini istemiyoruz. Bu konuda kesin bir karar aldık.” dedi.

43 ÜLKE İNGİLTERE'NİN KIRMIZI LİSTESİNDE

İngiltere tarafından bazı ülkelerin koronavirüs salgını nedeniyle kırmızı listeye alınmalarına dair kararlar açıklanmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye, Nepal ve Maldivler'in eklendiği listede toplamda 43 ülke bulunuyor. Koronavirüs salgınını çok ciddi boyutlarda yaşayan Hindistan ve brezilya da listede yer alıyor. Listenin geri kalan kısmında ise Afrika ve Güney Amerika ülkeleri dikkat çekiyor. Türkiye hariç Avrupa ve çevresindeki hiçbir ülkeye İngiltere kırmızı listede yer vermedi.

TURİZME BÜYÜK DARBE

Yapılan son güncelleme ile İngiltere'ye Türkiye üzerinden girişlerde karantina kararı uygulanacak. Bu durum turizm sektörüne de ağır darbe vurması bekleniyor. Zor günler geçiren Türkiye turizmi Rus turistlerden sonra İngiliz turistlerden de mahrum kalacak.