Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na Katılacak Mı? Temel Karamollaoğlu Yeni Açıklama Yaptı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldi.
Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na Katılacak Mı? Temel Karamollaoğlu Yeni Açıklama Yaptı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldi. Görüşme sonrası Temel Karamollaoğlu basın mensuplarının 'Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na katılacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

Türk siyasetinin son dönemlerde cevabını en çok merak ettiği soru Saadet Partisi'nin Milli İttifakı'ndan ayrılarak Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı oldu. Bu konuda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yeni bir açıklama yaptı.



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldi. Gerçekleşen görüşme sonrasında iki genel başkan basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.



SEÇİM SATHINA GİRİLMEDEN İTTİFAK KONUŞULMAZ!



Siyasi partilerin zaman zaman fikir alışverişlerinde bulunabilmeleri için görüşmeleri gerektiğini söyleyen Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer alıp almayacağı sorusuna, “Bu konu son günlerde her yerde konuşulmaya başlandı. Ben bunun cevabı devamlı veriyorum. Seçim sathına girilmeden ittifak konuları gündem olmaz. Bizim de böyle bir gündemimiz yok.” yanıtını verdi.



Siyasette fikir alışverişinin faydalı bir sonucu olacağını söyleyen Temel Karamollaoğlu, “Siyasi partiler birbirleri ile yakın temas kurmalılar. Ben gerek muhalefet olsun gereksede iktidar olsun karşılıklı gerilim arttırıcı açıklamalar yerine zaman zaman bir araya gelerek ülke problemlerini mütalaa etmelerini daha müspet bir tavır olarak görüyorum.” dedi.



HER PARTİ İLE İTTİFAK YAPILIR!



AK Parti ile aralarındaki anlaşmazlıklara değinen Temel Karamollaoğlu, “Her parti birbirleriyle ittifak yapabilir. Benim açıklamalarımdan AK Parti ile şu konuda anlaşılırsa ittifak olur gibi bir sonuç çıkarılmamalı. Şu değişirse biz varız gibi bir söylemimiz yok.” şeklinde konuştu.



ALİ BABACAN: "ESNAFIMIZ İFLASIN EŞİĞİNDE UMUTSUZCA BEKLİYORLAR"



Saadet Partisi'nin Türk siyasetinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Bizim dirsek temasında olmamız, ülke meselelerini istişare etmemiz ilerleyen dönemlere dair önemli sonuçlar doğuracaktır. Bundan bir ittifak anlamı çıkarılmasın. Ben diyalogdan bahsediyorum. Türkiye'de problemler her alanda katlanarak büyüyor ve mevcut iktidar bu sorunları çözmek noktasında devasa bir acziyet gösteriyor. Esnafımızın daha önce görmediği derecede sıkıntı içerisine düşmüş durumda. Kirasını bile ödeyemeyen esnaflar iflasın eşiğinde umutsuzca bekliyorlar.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com