Sabancı Ailesinin Atlı Köşk Miras Davası Sonuçlandı!

Sabancı Ailesine ait olan ve müze olarak kullanılan Atlı Köşk için açılan miras davası sonuçlandı. Dava sonucunda 5.8 milyon liralık tazminata hükmedildi!
Sabancı Ailesinin Atlı Köşk Miras Davası Sonuçlandı!

Sabancı Ailesine ait olan ve müze olarak kullanılan Atlı Köşk için açılan miras davası sonuçlandı. Dava sonucunda 5.8 milyon liralık tazminata hükmedildi!

İhsan Sabancı'nın evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen çocuğu olduğunu kanıtlayan Sevilay Sabancı Çınar miras davası açmıştı.



5.8 Milyon Lira Tazminat Kazandı!



Sevilay Sabancı Çınar tarafından açılan ve yaklaşık 15 yıldır süren dava sonuçlandı. İstanbul 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından açıklanan nihai karar ile Çınar toplam 5.8 milyon lira tazminat almaya hak kazandı.



600 Milyon Dolarlık Atlı Köşk İçin Mahkeme Kararını Açıkladı!



Değerinin 600 milyon dolar olduğu belirtilen Atlı Köşk için tapu iptal davası ve intifa hakkının iptali için yürütülen davada Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da aralarında yer aldığı İhsan Sabancı'nın 5 çocuğunun Çınar'a 5 milyon 833 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.



13 Milyon Lira Ödeme Yapacaklar



Mahkemede konuşan Sevilay Sabancı Çınar'ın avukatı Mehmet Çağrı Bağatur, "Atlı Köşk'ün müze olarak kullanılması müvekkilimin gizli mirasçı olduğu gerçeğini değiştirmez. Müvekkilim davada kötü niyetli değildir. İyi veya kötü niyet olgusu davalılarda aranmalıdır. Bu nedenle talebimiz doğrultusunda karar verilmelidir" yönünde savunma yaparken karşı tarafın avukatı ise duruşmanın iptal edilmesini istedi.



Mahkeme ise tapu iptal davası ve intifa hakkının iptali için yapılan talepleri reddetti ancak 5 kardeşin Çınar'a 5.8 milyon lira tazminat ödemesine hükmetti.



Yasal faizi ile beraber yapılacak ödemenin 13 milyon lira olduğu belirtiliyor.



Tereke Davası Devam Ediyor



Çınar tarafından açılan Atlı Köşk içerisinde yer alan menkuller, tablolar, antika eşyalar ve bahçedeki atlar gibi tüm taşınır mallara ait paylaşım ve tereke davası ise devam edecek.



Sabancı Ailesi Karara İtiraz Edecek!



Sabancı ailesinin avukatlığını üstlenen Av. Burcu Sırataş emlak365.com sitemize yollamış olduğu açıklamasında karara itiraz edeceklerini duyurdu. Yollanan açıklam metnini de sizlerle paylaşıyoruz:



"Atlı Köşk ile ilişkili olarak açılan ve 23.10.2009 tarihinden bu yana devam eden davanın duruşması 15 Nisan 2019 tarihinde İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmüştür. Bu dava Atlı Köşk’ün yalnızca 32/1152 oranındaki payıyla ilgilidir ve Mahkeme bu payla ilgili olarak da davacının tapunun iptali ve ecrimisil ödenmesi yönündeki taleplerinin tamamını reddetmiştir.



Mahkeme yalnızca merhum İhsan Sabancı mirasçıları arasında sonuç doğuracak şekilde davacıya bir miktar tazminat ödenmesine karar vermiş, Atlı Köşk’ün mülkiyetine ilişkin davacı iddialarının asılsız olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte yargılama süreci henüz tamamlanmamıştır. Belirtilmelidir ki 15 Nisan 2019 tarihli duruşmada alınan karar, nihai karar değildir ve davada henüz sona gelinmemiştir.



Nitekim müvekkillerimiz İhsan Sabancı mirasçılarının anayasal hakları gereği davanın kabul edilen kısmı yönünden üst mahkemeye başvurulacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tarafsız ve adil bir yargılama zemininin sağlanabilmesi için, hukuka saygı çerçevesinde süreci takip edeceğiz.



Bir kısım davalılar vekili Av. Burcu Sırataş"



Emlak365.com