Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kısıtlamaların Ne Zaman Kaldırılacağı Sorusuna Cevap Verdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyona uğramış koronavirüse yakalananların sayısının daha önce açıklanan 128 rakamının çok üzerine çıktığını söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kısıtlamaların Ne Zaman Kaldırılacağı Sorusuna Cevap Verdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyona uğramış koronavirüse yakalananların sayısının daha önce açıklanan 128 rakamının çok üzerine çıktığını söyledi. Mutant virüsün artışının il il devam ettiğini söyleyen Bakan Koca, artışın süreceğini belirtti. Bakan Koca ayrıca kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik soruya cevap verdi.

Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Mutasyona uğramış koronavirüs hakkında korkutan ifadeler kullanan Bakan Koca, Türkiye'de sayısının artmaya başladığını belirtti.



MUTANSYONLU KORONAVİRÜS ARTMAYA BAŞLADI!



Mutasyonlu koronavirüs ile alakalı olarak değerlendirmede bulunan Bakan Fahrettin Koca, “Mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilen hasta sayısı ilk açıklanan 128 rakamının çok üzerine çıktı. Artış il il devam ediyor. İngiltere'de görülen çeşidinden bahsediyorum. Türkiye'de bunun artışını görmek zorunda kalabiliriz.” dedi.



KISITLAMALAR NE ZAMAN GEVŞETİLECEK!



Kısıtlamaların gevşetilmesine dair oluşan beklenti hakkında da konuşan Bakan Fahrettin Koca, “Vaka sayılarımızda bir düşüş var. Ancak henüz istenilen noktaya ulaşmış değiliz. Hatta çok uzağız. Şu anda kısıtlamalarda herhangi bir gevşetme olmayacak. Bu yasaklara devam edeceğiz. Vaka sayılarını ileride il il tabloya eklayabiliriz. Bu şekilde il il mkısıtlamaların kaldırılması için önemli bir veri elde edebiliriz.” ifadelerini kullandı.



VAKA SAYILARI NEDEN ARTMAYA BAŞLADI



Vaka sayılarının son günlerde yeniden artmaya başlamasına ilişkin değerlendirme yapan Bakan Koca, “Sömestr tatili nedeniyle bir hareketlilik yaşandı. Buna aşıların gelmesiyle beraber oluşan rehavetin eklenmesiyle vaka sayılarında bir miktar artış oldu. Son 1 haftada yükselen vaka sayılarını görüyoruz. 6-7 bin bandında ilerliyoruz. Oysa biz bu hafta 4-5 bin bandını görmeyi hedeflemiştik.” şeklinde konuştu.



YERLİ AŞI NE ZAMAN KULLANILABİLECEK?



Yerli aşı hakkında da bilgi veren Bakan Fahrettin Koca, “Bir inaktif yerli aşıda gelecek hafta Faz-2 aşamasına geçilecek. 4-6 aşı da gelecek hafta Faz-1 için izin alma aşamasına gelecek. Yerli aşıyıu tahminlerimize göre Haziran ve Temmuz ayı gibi kullanabilir hale geleceğiz.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com