Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Vaka Sayısı En Çok Artan Ve En Çok Azalan İlleri Açıkladı!

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında büyük bir artış meydana gelirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının en çok arttığı ve en çok azaldığı illeri açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Vaka Sayısı En Çok Artan Ve En Çok Azalan İlleri Açıkladı!

Türkiye'nin koronavirüs ile olan büyük imtihanı devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül salgın can kayıplarına neden olmayı sürdürüyor. Son günlerde Türkiye'de vaka sayılarında önemli miktarda artış meydana geldi.

KORONAVİRÜS VAKA SAYILARI ARTIYOR

Yeni kontrollü normalleşme dönemine geçiş ile beraber Türkiye'de koronavirüs kısıtlamaları çok sayıda ilde gevşetildi. Bu gevşeme sonucunda ise vaka sayılarında hızlı bir artış meydana geldi. Yapılan araştırmaya göre normalleşmeye geçişle bugün arasında yüzde 300'lük bir vaka sayısı artışı gerçekleşti. Yaşanan bu artışın sebebi olarak ise insanların tedbirsizliği gösterilirken İngiltere mutantlı koronavirüsün çok daha hızlı bir şekilde yayılma kabiliyetinin etkili olduğu da bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından normalleşme döneminin ana kriteri her ilin kendi içerisinde karar alması oldu. Bu kapsamda haftalık olarak illerdeki 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı ortalamaları düzenli olarak açıklanıyor. Bu açıklamalar sonucunda illerin koronavirüs mücadelesinde karneleri de ortaya çıkıyor. Şu anda Türkiye'nin 81 ilinin çoğunda vaka sayısı artışı yaşanıyor. Az sayıda ilde ise tedbirlere uyum sonuç verdi ve bu illerde vaka sayılarında bir azalma göründü.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Vaka Sayısı En Çok Artan Ve En Çok Azalan İlleri Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye'de vaka sayısı en çok artan illeri duyurdu. 100 bin kişiye göre hesaplanan ortalama vaka sayısı olarak son bir haftada Kastamonu en çok vaka sayısı artan il oldu. Kastamonu'da 100 bin kişide ortalama vaka sayısı bir hafta önce 118,23 olarak açıklanmıştı. Bir haftalık aradan sonra bu sayıda 79,18 artış meydana geldi. Kastamonu'yu Çankırı takip etti. Çankırı'nın bir hafta önceki vaka sayısı 47,29 olarak açıklanmıştı. Bir haftada ise vaka sayıları Çankırı'da 75,35 arttı.Yalova, koronavirüs vaka sayılarında 74,98, İstanbul koronavirüs vaka sayılarında 72,87 ve Erzincan vaka sayılarında 70,38 artış gösterdi.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Vaka Sayısı En Çok Artan Ve En Çok Azalan İlleri Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının en çok azaldığı illeri de açıkladı. Buna göre bir hafta önce Türkiye'de en çok koronavirüs vakasının görüldüğü il olan Sinop vaka sayılarında 36,50 oranında azalma kaydetti. Gümüşhane ise Sinop'tan sonra en çok vaka sayısı azalan il oldu. 3,46 vaka sayısı azalışı ile Gümüşhane tedbirlerde başarılı iller arasında yer aldı. Gümüşhane'yi 16,05 vaka sayısı azalışı ile Mersin, 14,36 vaka sayısı azalışı ile Kırıkkale ve 14,23 vaka sayısı azalışı ile Burdur takip etti.

Emlak365.com