Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması! Kısıtlamalar Geri Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması! Kısıtlamalar Geri Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı. Salgının Türkiye'de yayılmaya devam ettiğini söyleyen Bakan Koca, sokağa çıkma yasaklarının geri gelip gelmeyeceğine dair soruya da cevap verdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada koronavirüs saldırısı karşısında Türkiye'nin ve dünyanın salgının başındakinden çok daha fazla tehdit altında olduğunu söyledi.



AKILLI BİLEKLİK TEDBİRİ GELİYOR



Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede etkin yöntemler kullanıldığını söyleyen Bakan Koca, “Biz devlet olarak etkin bir mücadele ortaya koyuyoruz. Ancak bazı vatandaşlarımız tedbir almayarak kendisini ve sevdiklerini tehlikeye atıyor. Toplumda böyle sorumsuz davrananlara karşı akıllı bileklik önlemleri gibi uygulamalarımız olacak.” dedi.



Koronavirüs vaka sayıları ile alakalı olarak iller bazında da bilgi veren Bakan Koca, “Son hafta günlük vaka sayısının son ay günlük vaka sayısına göre en fazla artış yaşanan iller Kayseriş, Ankara ve Mersin oldu. İstanbul'da son haftada yeni vaka sayıları açısından bir azalma gözlemliyoruz. Ancak gelecek haftalar çok önemli ve tedbirlere devam etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Sokağa çıkma yasakları ile alakalı olarak da açıklama yapan Bakan Koca, “Sokağa çıkma yasakları bizim koronavişrüs ile mücadelede sonuç aldığımız önemli tedbirlerden birisi oldu. Ancak Bilim Kurulu'nun önerileri arasında şu anda sokağa çıkma yasakları bulunmuyor. En etkili korunma yöntemimiz maske ve mesafedir. Bu açıdan tedbirlerimizi almak zorundayız. Salgının seyrine göre sokağa çıkma yasağının alınması gerekirse Bilim kurulu onun tavsiyesini verir. Şu anda buna gerek yoktur.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com