Sağlık Bakanı Koca İlk Kez Tarih Verdi! İşte Salgının Altına Alınacağı Tarih

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarında yaşanan gelişmelere ilişkin konuşmasında çok önemli bir açıklamada bulundu. Salgının ne zaman kontrol altına alınabileceğine ilişkin bilgi veren Bakan Koca ilk defa tarih verdi.
Sağlık Bakanı Koca İlk Kez Tarih Verdi! İşte Salgının Altına Alınacağı Tarih

Bilim Kurulu Toplantısının hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca koronavirüs salgınında sürece ilişkin son durumu açıkladı. Vaka sayılarına ilişkin bilgi veren Bakan Koca ayrıca merak edilen bazı sorulara da yanıt verdi.

SALGININ KONTROL ALTINA ALINACAĞI ZAMANA İLİŞKİN TARİH VERDİ

Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşmasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgının kontrol altına alınabilmesi için 3 şartın sağlanması gerektiğini söyledi. Konuşmasının bu bölümünde basın mensuplarının Salgın ne zaman bitecek? Bu böyle ne kadar sürecek? sorduğu soruları hatırlatan Bakan Koca bu soruların yanıtlarının olmadığını ve kesin cevabı bulunmadığını söyledi.

'Salgın Ne Zaman Kontrol Altına Alınacak? Bu Sorunun Yanıtı Var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşmasının bu bölümünde ise bu soruya tarih verdi. Bakan Koca açıklamasında "Çoğu bilim insanına göre, bugün için makul soru şudur: 'Salgın ne zaman kontrol altına alınır?' Bunun bir cevabı var: Aşılama tamamlandığında. Türkiye için, 'Mayıs sonu, bilemediniz, Haziran ayı sonuna kadar!' dersek, bu, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır." ifadelerini kullandı.

3 ŞARTIN SAĞLANMASI GEREKİYOR

Salgının kontrol altına alınması için 3 şartın sağlanması gerektiğini ifade eden Bakan Fahrettin Koca bu üç şartı şu şekilde açıkladı.

"Bunun üç asgari şartı var: Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması; aşı tedariki için yaptığımız, bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması; aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması. Üç şarttan biri, tedbirlere tam uyum, sizlere bağlıdır. Diğer ikisi için, büyük bir performansla çalıştığımızı bilmenizi istiyorum."

100 MİLYON AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Koca konuşmasının sonunda ise aşı alımına dair bilgi verdi. Planlamalara göre Mayıs sonuna kadar 100 milyon aşının Türkiye'ye geleceğini ifade eden Bakan Koca bu süreçte 50 milyona kişinin aşısının tamamlanacağını söyledi. Bakan Koca aşılama çalışmaları sonunda ise çok sayıda kişinin koruyuculuk başlayacağını söyledi.