Sağlık Bakanı Koca Vaka Sayısı En Çok Düşen 5 İli Açıkladı!

Koronavirüs risk haritası illere göre haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 24 - 30 Nisan haftası verileri dün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile vaka sayısı en çok azalan iller listesini yayımladı. İşte bu hafta vaka sayısı en çok azalan iller sıralaması!
Sağlık Bakanı Koca Vaka Sayısı En Çok Düşen 5 İli Açıkladı!

17 günlük tam kapanma kararının da etkisi ile Türkiye'de yeni vaka sayısı giderek düşmeye devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı öncesinde vaka sayısı en çok azalan illeri duyurdu.

24 - 30 NİSAN 2021 TÜRKİYE KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI EN FAZLA DÜŞEN İLLER HANGİLERİ?

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre haftalık vaka sayısı 100 binde risk haritası dün güncellenmiş, 24 - 30 Nisan 2021 tarihi aralığında ülke genelinde yaşanan vaka değişim tablosu kamuoyuna açıklanmıştı.

Açıklanan haritada 29 Nisan 2021 tarihi itibari ile başlatılan tam kapanma kararlarının olumlu etkileri vaka sayılarına olumlu olarak yansımaya devam ederken belirli illerde yaşanan düşüş sevinç yaratmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile vaka sayısı en çok azalan iller de ilan edildi.

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında "Geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illerimiz; İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars" ifadelerini kullanarak vaka sayısında en fazla düşüş yaşanan illeri sıraladı.

Vaka sayısı en fazla düşen iller sıralamasında İzmir ilk sırada yer alırken bu ilimizi Sakarya, Adana, Kırşehir, Kars, Tokat, Zonguldak, Batman, Nevşehir ve Manisa takip etti. Açıklanan rakamlara göre Ankara'da haftalık vaka sayısı bir önceki haftaya oranla yüzde 36 oranında azalış gösterirken yine pek çok ilde memnuniyet yaşatan oranda düşüşler yaşandığı dikkat çekti.

Türkiye 17 Mayıs 2021 tarihine kadar tam kapanma dönemine devam edecek. Son hafta itibari ile açıklanacak yeni vaka sayıları ve gidişata göre bayramdan sonra normalleşme takvimi açıklaması yapılması beklenirken vaka sayısının istenilen seviyeye çekilememesi durumunda 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü nedeni ile tam kapanmanın 1 hafta daha uzatılıp uzatılmayacağına karar verilecek.