Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Covid 19 Aşısı Olmak İsteyenler Ne Yapacak, SMS İle Koronavirüs Aşısı Sorgulama Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Covid 19 aşısı olmak için ne yapmalı başlıklı bir video yayımladı. Yayımlanan video ile korona aşı risk grubu sorgulama, SMS ile koronavirüs aşısı sorgulaması, e nabız ve merkezi hekim randevu sistemi MHRS üzerinden aşı randevusu alma sorularına yanıt verildi. Koranavirüs aşısı olmak istiyorum diyen kişiler için uygulamaları gereken adımlar haberimizde...
Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Covid 19 Aşısı Olmak İsteyenler Ne Yapacak, SMS İle Koronavirüs Aşısı Sorgulama Nasıl Yapılacak?

Koronavirüs vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ederken vaka sayısında yaşanan yeni yükseliş aşı olmak isteyen kişilerin de sayılarını arttırdı. İlk çıktığı dönemde yaşanan güven sorunları nedeni ile aşı olmak istemeyen kişiler dahi artan vaka sayısı sonrası aşılama hakkında araştırma yapmaya başlarken Sağlık Bakanlığı konu hakkında yeni video yayımladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ AÇIKLAMADA BULUNDU: COVİD 19 AŞISI, KORANAVİRÜS AŞISI İÇİN RANDEVU NEREDEN, NASIL ALINACAK, SMS İLE RİSK GRUBU SORGULAMA NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan video ile aşı olmak isteyen kişilerin uygulamaları gereken adımlar sıralandı. Türkiye'de aşılanma tüm hızı ile devam ederken yapılan açıklama ile aşılamada ilk olarak belirli kişilere öncelik tanınacağı duyurulmuştu.

Bu kapsamda yüksek risk grubu içerisinde yer alması ve ölüm oranının yüksek olması nedeni ile 65 yaş üstü kişilere öncelikli aşılama başlarken yine öğretmenler gibi belirli meslek grupları için de öncelik tanınmıştı. Son dönemde vaka sayısının yeniden yükselişe geçmesinin ve pek çok kişinin 2. doz aşıyı olmasının ardından artan güven oranı ile beraber aşı olmak isteyen kişilerin taleplerinde artış yaşanması üzerine Sağlık Bakanlığı yeni bir bilgilendirme videosu yayımladı.

Yayımlanan COVID-19 aşısı olmak için ne yapılmalı? #COVID19Aşısı başlıklı video ile vatandaşların izlemeleri gereken adımlar ilan edildi.

Yayımlanan videoya göre izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralandı;

E-Nabız uygulamasına girerek Covid 19 aşısı olacak riskli grup içerisinde olup olmadığınızı sorgulayın. E nabız şifreniz yoksa bu durumda e devlet üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Covid 19 Aşısı Olmak İsteyenler Ne Yapacak, SMS İle Koronavirüs Aşısı Sorgulama Nasıl Yapılacak?

E nabız sitesine giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan aşı takvimi linkine tıklayın, gelen yeni ekranda üst bölümünde yer alan Covid 19 aşısı yazan bölümü seçin. Burada risk grubu içerisinde yer alıyorsanız ya da aşı yapılmayacaksa gerekli bilgilendirmeye ulaşabilirsiniz.

Aşı olup olmayacağınızı kısa mesaj SMS ile sorgulamak isterseniz bu durumda cep telefonunuzun kısa mesaj bölümünden büyük harflerle AŞI yazarak ardından her birinin ardından boşluk bırakarak kimlik numarası ve kimlik seri hanesinin son 4 rakamını yazarak oluşturduğunuz mesajı (ÖRNEK MESAJ: AŞI 11111111111 1234) 2023 numarasına kısa mesaj ile gönderin.

Aşı yapılacak olan grupta yer alan kişiler MHRS ve E Nabız sistemi üzerinden aşı randevusu oluşturarak belirtilen tarihte ve saatte giderek aşılarını olabilecekler.