Sağlık Bakanlığı Duyurdu! Türkiye'de Vaka Sayıları En Çok Ve En Az Artan İllerin Listesi!

Sağlık Bakanlığı illerde haftalık 100 bin nüfusa düşen ortalama vaka sayılarını açıkladı. Peki Türkiye'den son bir haftada en çok vaka sayısı artan ve azalan iller hangileri oldu? Türkiye'nin büyükşehirlerinde son görünüm ne?
Sağlık Bakanlığı Duyurdu! Türkiye'de Vaka Sayıları En Çok Ve En Az Artan İllerin Listesi!

Sağlık Bakanlığı tarafından 3-9 Nisan tarihleri için illerin 100 bin nüfus için vaka sayıları açıklandı. Türkiye'nin 79 ilinde vaka sayılarında bir hafta önceki rakamlara göre çeşitli oranlarda yükselme kaydedildi. Yalnızca Türkiye'de iki ilde bir önceki haftaya nazaran vaka sayısı miktarında azalma meydana geldi. Ancak bu azalan iller de kırmızı kategoride yer alan Samsun ve Ardahan oldular.

TÜRKİYE'NİN EN RİSKLİ İLLERİ

Türkiye'de haftalık vaka sayıları açısından 100 bin kişide 600 ortalamanın üzerine çıkan iller Çanakkale, Yalova, Kastamonu, Samsun ve Tekirdağ oldu. Kırklareli ve İstanbul ise koronavirüs salgını riskinin en tepe noktası olarak haftalık ortalama 100 bin kişide 800 rakamını geçtiler.

3 BÜYÜKŞEHİRDE SON GÖRÜNÜM

İstanbul'da vaka sayıları yükselişe devam ederken bu sayıların 591'den 804'e çıktığı görüldü. Ankara'da ise vaka sayıları açısından yükseliş kaydedildi. Ankara bir önceki hafta listenin 29. sırasındaydı ama yeni haftada 25. sırada kendisine yer buldu. İzmir ise vaka sayıları listesinde 40. sıradan 42. sıraya geriledi.

VAKA SAYISI AZALAN İKİ İL

Vaka sayısı azalan iller bu hafta Samsun ve Ardahan oldu. Samsunda 100 bin kişide ortalama 678 vaka sayısı görülmüştü. Bu rakam bu hafta 645'e geriledi. Ardahan'da ise bir önceki hafta 185 olan haftalık vaka sayıları bu hafta 179'a düştü. Bu iki il haricinde Türkiye'deki tüm illerde vaka sayıları artış gösterdi.

VAKA SAYILARI EN ÇOK VE EN AZ ARTAN İLLER

Son bir haftalık süreçte vaka sayıların en çok artan iller Kırklareli, Çanakkale, İstanbul, Bayburt ve Tekirdağ oldu. Vaka sayıları en az artan iller ise Trabzon, Şırnak, Hakkari, Mardin ve Van oldu.

Türkiye genelinde 19 ilde vaka sayıları 1-50 aralığında, 32 ilde vaka sayıları 50-100 aralığında, 22 ilde vaka sayıları 100-2000 aralığında, 5 ilde vaka sayıları 200-300 aralığında ve 1 ilde vaka sayıları 300'den fazla arttı.