Sağlık Bakanlığı SON DAKİKA duyurdu! 21 ilde SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI başladı

Türkiye'de son dönemde yaşanan doğal afetler, salgın hastalıklar ve felaketler peş peşe yaşanmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı sokağa çıkma yasağı açıkladı.
Sağlık Bakanlığı SON DAKİKA duyurdu! 21 ilde SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI başladı

Sağlık Bakanlığı SON DAKİKA duyurdu! 21 ilde SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI başladı - Türkiye afetlerinden birinden kurtulup bir diğerine yakalanırken tüm dünyayı kasıp kavuran iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri de ne yazık ki Türkiye olmuştu. Türkiye'de iklim değişikliği nedeniyle son yılların en sıcak yazı yaşanırken pek çok ilde Ağustos ayı yeni sıcaklık rekorları ile başlamıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD peş peşe yeni uyarılar yayımlarken Sağlık Bakanlığı da son dakika duyurusu yayımladı. Yayımlanan duyuru ile aşırı sıcak hava uyarısı yapılan 21 ilde vatandaşların sokağa çıkmamaları istendi. Özelilkle de aşırı sıcak havanın etkili olacağı öğlen saatleri olan 11:00 ila 16:00 saatleri için sokağa çıkma yasağı getirildi.

SON DAKİKA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI! KİMLER DIŞARI ÇIKAMAYACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sokaga çıkma yasağı getirilen kişiler

  • Açık alanda çalışan kişiler,
  • 4 yaşından küçük çocuklar,
  • 65 ve üstü kişiler,
  • Bakıma ihtiyacı olan vatandaşlar,
  • Aşırı kilolu olan obezite hastaları,
  • Hamile olan anne adayı kadınlar,
  • Sağlık sorunları nedeniyle düzenli ilaç kullananlar (özellikle tansiyon düşürücü ilaç, idrar söktürücü ilaç, depresyon ilacı ve uyku ilacı)
  • Kronik hastalığı olan kişiler (psikiyatrik bozukluklar, depresyon, diyabet, kronik akciğer hastalıkları, kalp damar hastalıkları, beyin damar hastalıkları) şeklinde sıralandı.

uyari.jpg

Aşırı sıcak hava uyarısı yapılan 21 ilde bu gruba dahil olan kişilerin 11:00 - 16:00 saatleri arasında çok zorunlu olmayan durumlar dışında sokağa çıkmamaları istendi. Yasak kararının aşırı sıcak hava uyarısı yapılan tüm illerde geçerli olacağı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların takip edilmesi, sıcak hava uyarısı yapılan illerde vatandaşların bu kurala uymaları istendi. Özellikle de 65 yaş üzeri vatandaşlar ve kronik hastalığı olan kişilerin kendi sağlıkları için yasak kararına kesinlikle uymaları gerektiği ifade edildi.

Genel Yayın Yönetmeni