Samsung Note 8 Vs Apple Iphone X

Yıllardır kullanıcılar arasında süren android – ios çatışmasından dolayı oluşan kararsızlık bu senede piyasaya yeni sürülen Samsung Note 8 mi
Samsung Note 8 Vs Apple Iphone X

Yıllardır kullanıcılar arasında süren android – ios çatışmasından dolayı oluşan kararsızlık bu senede piyasaya yeni sürülen Samsung Note 8 mi

Yıllardır kullanıcılar arasında süren android – ios çatışmasından dolayı oluşan kararsızlık bu senede piyasaya yeni sürülen Samsung Note 8 mi , Apple İphone X’mi tartışmasını yarattı.

Dizayn olarak birbirinden kesinlikle farklı olan iki ürün , markalarının en pahalı ürünleri olmakla beraberinde rekabeti de getirdi.

1. Tasarımı


Samsung yıllardır uyguladığı çerçeve prensibinden bu senede vazgeçmeyerek alt ve üst kısımlarına çerçeve eklerken , apple bu üründe tamamen çerçevesiz bi tasarımdan yana çalışmış. İki üründe tamamen cam olarak dizayn edilerek tasarımda zerafet sağlamışlarsada , Samsung Note 8’in 5 renk seçeneğine karşılık İphone X’in sadece 2 renk seçeneğinin bulunması bu konuda seçenekleri daraltmış ve olumsuzluk yaratmıştır.

Samsung Note 8’in tasarımını parmak izi okuyucu ve kulaklık girişi gibi eklentilerle tamamlarken İphone X’de bu eklentilerin bulunmaması kullanıcıların kafasında soru işaretleri bırakmıştır.

Samsung Note 8 Vs Apple Iphone X

2. Ekran


Kullanıcılar arasında alışkanlıklardan kaynaklanan küçük veya büyük ekran tercihi ne kadarda başarılı ekranlara sahip olsalarda iki ürün arasında fark yaratmaya yetmiş gözüküyor. İphone X 5.8 inçlik ekran tercih ederken Note 8 6.3 inçlik daha büyük bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

3. Performans


Performans ve yazılım alanında tekrar eden bir başarı yakalayan ve kullanıcılar arasında böylesine bir düşünce oluşturan Apple , İphone X’ de de bu istikrarını sürdürerek başarıyı yakalamış gözüküyor. İphone X’de kullanılan Apple A11 Bionic , ne kadar da android’in en iyi çözümlenmiş hali Note 8’e uygulanmış olsa da , testlerde Note 8’i performans açısından geride bırakmış gözüküyor.

Samsung Note 8 Vs Apple Iphone X

4. Kamera


2 Senedir kullanıcıların gözdesi olan çift kameraları hem Note 8 , hem de İphone X ürünlerine çok güzel uygulayarak takdir toplamışlardır.

İphone X ana kamerasına OIS desteği bulunan 12 megapiksellik çift kamera kullanırken ön kamerasında 7 megapiksellik bir kamera kullanmayı tercih etmiştir.

Note 8 ise 12 megapiksellik çift kameralı ana kamera , 8 megapiksellik ön kamera tercih ederek ön kamera konusunda İphone X’den tırnak farklıyla öne geçmiş olsada iki üründede kıyaslama yapılamayacak kadar benzer ve kaliteli kameralar kullanılmıştır.

5. Ekstralar


Her iki model de markalarının en iyi performans ve görsel ürünleri olmalarına rağmen, kullanıcıların günlük kullanım alışkanlıkları bir diğer üründe daha çok talebe neden oluyor.

Note 8’de , çizim yapmayı veya çeşitli karalamaları seven kullanıcılan için sunulan S PEN desteği ürünle çok iyi uyum sağlayarak artı puan alıyor. Ayrıca bulunan parmak izi sensörü Type-C ve kulaklık girişiyle İphone X’den farklılık yaratıyor.

İphone X modeli ise geliştirdiği Face-ID teknolojisi sayesinde daha güvenli bir ortam sağlarken , çift hoparlör desteği ise kesinlikle müzik severler içinde çok iyi bir tercih sebebi oluyor.

İki üründede suya ve toza karşı dayanıklı ürünler kullanılsa da , ürünlerde kullanılan çok küçük ekstralar ve detaylar tercihlerin bir diğer üründen yana kullanılmasına olanak sağlıyor. Note 8 piyasada 6.627.00 tl gibi bir fiyattan yer edinirken, İphone X ise 6.899.00 tl gibi bir fiyatla yer ediniyor.