Şanlıurfa Viranşehir 'de Aşiretlerin Arazi Kavgası Sona Erdi, AK Parti Barış Yemeğinde Buluştu

Şanlıurfa Viranşehir'de 3 yıldır devam eden ve 2 kişinin ölmesine neden olan arazi kavgası sona erdi.
Şanlıurfa Viranşehir 'de Aşiretlerin Arazi Kavgası Sona Erdi, AK Parti Barış Yemeğinde Buluştu

Şanlıurfa Viranşehir'de 3 yıldır devam eden ve 2 kişinin ölmesine neden olan arazi kavgası sona erdi. Detaylar haberimizde...

Şanlıurfa Viranşehir'in en büyük iki aşireti arasında yer alan Begara Asiyan aşiretlerinin arazi kavgası nedeni ile yaşadığı husumet sona erdirildi.



Kanaat Önderleri Araya Girdi, Barış Sağlandı



Begara ve Asiyan aşiretleri arasında yaşanan arazi kavgası kentte yaşayan kanaaat önderlerinin araya girmesi ile sona erdirildi.



2 kişinin hayatını kaybetti arazi kavgası çok daha ciddi boyutlara ulaşılmadan sona erdirilmiş oldu. Şehirdeki en büyük korku iki aşiret arasında kan davası başlayacak endişesiydi.



Şanlıurfa Kaymakamı İlçe Kaymakamı Ömer Dereci ve şehrin önemli kanaat önderleri arasında yer alan Münir Öztürk, Rakıp Yazmacı ve Dn Feridun Uncal'ın aralarında bulunduğu heyet iki aşireti barış yemeğinde buluşturdu.



Yemeğe Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Ak Parti'nin eski milletvekilleri ile ilçe protokolü de eksiksiz olarak katıldı. Yemek esnasında iki aşiret liderleri de bir araya geldi ve barış konuusunda ortak görüşe varıldı.



Doğuda Arazi Kavgaları Can Almaya Devam Ediyor



Ne yazık ki doğu illerinde arazi kavgaları zamanında çözülmediği takdirde yıllarca süren kan davalarına dönüşüyor. Çok sayıda kişi kan davası nedeni ile öldürülürken her cinayet kan davasını daha da çözülmez boyutlara taşıyor.



Bu nedenle Şanlıurfa'da yaşanan arazi kavgasının kan davasına dönüşmeden çözülmesi hem büyük önem taşıyor hem de diğer arazi kavgaları için olumlu bir örnek teşkil ediyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"