Sedat Peker'in Esat Toklu Hakkındaki 9 Twitter Mesajına Erişim Engeli!

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında iddialarda bulunduğu Twitter mesajlarına erişim engeli getirildi. İlgili kararın kişilik hakları ihlali gerekçesiyle Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiği bildirildi.
Sedat Peker'in Esat Toklu Hakkındaki 9 Twitter Mesajına Erişim Engeli!

Bir süredir açıklamaları ile Türkiye'de gündem belirleyen isim olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker geçtiğimiz günlerde Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında da bazı iddialarda bulunmuştu. Bu iddiaları sosyal medya platformu olan Twitter üzerinden mesajlarla paylaşan Sedat Peker'in ilgili mesajlarına erişim engeli getirildi.

SEDAT PEKER'İN PAYLAŞIMLARINA ERİŞİM ENGELİ

Ankara Bölge İdare mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında Sedat Peker'in kendi Twitter hesabı üzerinden yapılan toplam 9 paylaşım için erişim engeli uygulandı. Erişim engeli kararının Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 8 Haziran 2021 tarihli ve 2021/6819 sayılı kararı ile uygulandığı belirtildi. İlgili kararın gerekçesinin ise kişilik haklarının ihlali olarak gösterildi.

DW Türkçe tarafından verilen habere göre Sedat Peker Youtube üzerinden yayınladığı 9. videosunda Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun Bodrum'da gecelik ücreti 100 Bin TL olan Paramount Otel'de ücretsiz kaldığını iddia etmişti. Bu iddianın üzerine açıklama yapan Esat Toklu, Sedat Peker'in iddiasının asılsız olduğunu ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından ise Twitter hesabından açıklama yapan Sedat Peker, Esat Toklu'nun ilgili oteldeki tatilin faturasını yayınlanamasına dair bir çağrı yapmıştı.

ESAT TOKLU ŞİKAYETÇİ OLDU

Ankara Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile Sedat Peker arasındaki iddialar için ise yargı süreci başlatıldı. Esat Toklu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Sedat Peker'in iftira, hakaret, kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret iddialarıyla cezalandırılmasını isteyen Esat Toklu meseleyi hukuki zemine taşıdı.

Esat Toklu'nun Sedat peker hakkında verdiği suç duyurusu dilekçesinde Paramount Otel ile alakalı detay da yer aldı. Esat Toklu dilekçesinde, “2020 yılının Eylül ayında Paramount Otelde ailem ile beraber kaldım. Konaklama bedeli olan 35 Bin TL'yi otelin banka hesabına kendi banka hesabımdan gönderdim. Buna dair banka dekontu dilekçemin ekinde yer almaktadır. İddia edildiği gibi adı geçen otelde herhangi birisinin misafiri olmadım.” ifadelerini kullandı.