Sedat Peker'in Son Yayınladığı Videoda İsimlerini Söylediği Veyis Ateş Ve Sezgin Baran Korkmaz Kimdir?

Türkiye'nin gündemini sarsan videolar yayınlamaya devam eden Sedat Peker son videosunu da 6 Haziran 2021 Pazar günü yayınladı. Sedat Peker son videosunda Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz hakkında iddialarda bulundu. Peki Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz kimdir, ne iş yaparlar?
Sedat Peker'in Son Yayınladığı Videoda İsimlerini Söylediği Veyis Ateş Ve Sezgin Baran Korkmaz Kimdir?

Suç örgütü lideri Sedat Paker sosyal medya aracılığı ile yayınladığı videolarla çeşitli iddialarda bulunmaya devam ediyor. Yturt dışında olduğu bilinen Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soıylu hakkındaki yeni iddialarında iki farklı isim ön plana çıktı.

Bu isimnleri ilki kamuoyunun televizyoncu olarak tanıdığı ve halen Habertürk TV'de programlar yapan Veysi Ateş oldu. Diğer isim ise hakkında arama kararı bulunan işadamı olaran tanınan Sezgin Baran Korkmaz'dı. Veyis Ateş ve Sezin Baran Korkmaz kimdir, kaç yaşındadırlar, ne iş yaparlar?

VEYİS ATEŞ KİMDİR?

1973 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin'de tamamlayan Veyis Ateş lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi bölümünde tamamlamıştır. Üniversite yıllarından itibaren medya sektörüne yakın ilgi duyan Veyis Ateş öğrenciyken Cem Radyo'da radyocu olarak sektöre giriş yapmıştır.

2006 yılında ilk televizyon tecrübesini TV Net'te çalışmaya başlayarak edinen Veyis Ateş kısa bir süre içerisinde An Haber Sunucusu olmuştur. Veyis Ateş bu gelişmenin ardından TV Net'te çok sayıda programa imza atmıştır. Bunlardan bazıları Kadir Mısıroğlu ile Tarih Sohbetleri, Kürşat Bumin ve İbrahim Karagül ile Habere Bakış, Akşama Doğru, Bakış Açısı programları olmuştur.

Veyis Ateş kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanarak yaygın medya kanallarındanj olan Habertürk TV'ye 2013 yılında geçmiştir. 2016 yılında ise Habertürk TV Genel Müdürü olmuştur. 2018 yılına kadar bu görevi sürdüren Veyis Ateş ardından görevinden istifa edip televizyon programcısı ve yazar olarak Habertürk bünyesinde çalışmayı sürdürmüştür. Spikerler Derneği Başkanı da olan Veyis Ateş halen daha Habertürk TV'de program yapmaya devam etmektedir.

SEZGİN BARAN KORKMAZ KİMDİR?

1977 yılında Kars'ta dünyaya gelmiştir. SBK Holding'in kurucusu ve CEO'su olarak bilinmektedir. Holding faaliyetleri gereği finans, ilaç, lojistik, otomotiv, teknoloji, madencilik, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermiştir.

SBK Holding olarak Sezgin Baran Korkmaz'ın Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, Rusya'da, Güneydoğu Asya'da, ABD'de yatırımları olduğu bilinmektedir. Holding bünyesinde çok sayıda şirket barındırmaktadır.

Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uluslarası kara para aklama suçlaması ile arama kararı çıkarılmıştır. Ayrıca Türkiye'de faaliyet gösteren tüm şirketlerine ve tüm mal varlığına mahkeme yoluyla el konulmuştur. Bunun yanında Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de vergide sahtecilik yapmaktan ceza almış bir şirket ile ilişkisi tespit edildiği bilinmektedir. Türkiye'den 2020 yılında ayrılan Sezgin Baran Korkmaz'ın nerede olduğu bilinmemektedir.