Şehirler Arası Seyahat Yasağı Ne Zaman Bitecek? Yasak Yeniden Uzatılacak Mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan şehirler arası seyahat yasağının uzatılmasının ardından sürenin yarın itibariyle bitmesi bekleniyor.
Şehirler Arası Seyahat Yasağı Ne Zaman Bitecek? Yasak Yeniden Uzatılacak Mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan şehirler arası seyahat yasağının uzatılmasının ardından sürenin yarın itibariyle bitmesi bekleniyor. Henüz yetkililerden yasağın bitişi hakkında yeni bir açıklama gelmedi. Bunun üzerine pek çok vatandaş yasağın uzatılıp uzatılmayacağını merak etmeye başladı. Yasak yeniden uzatılacak mı?

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, salgının kontrol altına alınması için birtakım önlemler alınmıştı. Bu önlemler kapsamında şehirler arası ulaşım yasağı getirildi. Yeniden uzatılan yasağın normalleşme adımları ile birlikte ne zaman kaldırılacağı merak konusu oldu. Yayımlanan genelge ile birlikte 30 büyükşehir ve Zonguldak ili için geçerli olan seyahat yasağı için acil durumlar karşısında izin belgesi alınması gerekiyor.



Yayınlanan son genelge ile birlikte 31 il için 18 Nisan 2020 Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere toplu ulaşım, özel araç ve yaya giriş ve çıkışlarına kapatıldığı belirlendi.



Yasak Yarın Kalkıyor Mu?



İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan karar sonrasında 15 gün boyunca uzatılan yasağın 3 Mayıs 2020 tarihinde son bulması bekleniyor. Henüz konu hakkında yeni bir açıklama yapılmamışken pek çok vatandaş yapılacak yeni açıklamaya kilitlendi. Bu süreçte bugün içerisinde bir açıklamanın yapılması bekleniyor.



Yasağın değerlendirmelerin ardından yeniden gözden geçirilmesi bekleniyor. Salgının durumu göz önünde bulundurularak bazı iller için izin kararının çıkabileceği düşünülüyor. Son günlerde tersine karantina sistemi gündeme gelmeye başladı. Ancak izin verilebilecek illerin sadece kendi verilerine eş değer olan illerle iletişime geçebilecekleri gündeme gelmeye başladı. Ya da sadece il sınırları içerisinde kısıtlamaların kaldırılabileceği ifade ediliyor.



Uzun bir süreden beri yeni vaka görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerin bu kapsama dahil olabileceği ifade ediliyor. Uzmanlar ise bayram döneminde insanların rehavete kapılmaları ve böylece vaka sayılarının artması halinde şimdikinden daha sıkı önlemlerin alınabileceğinin altını çiziyorlar.