Şehirlerarası Otobüs Seferleri İçin Geri Sayım Başladı! Tavan Fiyat Uygulaması Ne Zamana Kadar Geçerli?

Otobüs firmaları seferler için geri sayıma başlamışken, Ulaştırma Bakanlığı tarafından bilet fiyatları için tavan fiyat uygulamasının getirilmesine karar verildi.
Şehirlerarası Otobüs Seferleri İçin Geri Sayım Başladı! Tavan Fiyat Uygulaması Ne Zamana Kadar Geçerli?

Otobüs firmaları seferler için geri sayıma başlamışken, Ulaştırma Bakanlığı tarafından bilet fiyatları için tavan fiyat uygulamasının getirilmesine karar verildi. Bu sayede vatandaşların mağdur edilmesi engellenecek. Peki uygulama ne zamana kadar devam edecek?

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken salgının yayılmasını engellemek için çeşitli önlemler alınmıştı. Bu önlemler içerisinde seyahat kısıtlamaları da bulunuyordu. Bu dönemde pek çok ilde şehirlerarası otobüs seferlerinin durdurulduğu belirtildi. Durdurulmayan iller içinse fahiş fiyatların uygulanması vatandaşları oldukça mağdur etmişti.



Hayatın normalleşmesi için çeşitli planlamalar yapılıyor. Bununla birlikte şehirlerarası otobüs seferlerinin yeniden başlamasına karar verildi. Bayram sonu seferlerin başlaması için hazırlıklar yapılıyor. Bununla birlikte yeni bir düzenleme daha yapıldı. Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamalarda firmaların artan maliyetlerinin ve vatandaşların mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak ortak bir karar verdi.



Yeni düzenle birlikte otobüs firmalarına tavan fiyat uygulaması getirildi. Her 100 kilometre üzerinden hesaplamalar yapılacak. Bu hesaplamaların ardından ise en uzak mesafenin 500 liradan fazla olmayacağı belirtildi. Bu sürece göre normalden daha pahalıya satılacağı belirlenen otobüs biletlerinin süreç geçinceye kadar bu şekilde ilerlemesi bekleniyor.



Tavan Fiyat Uygulaması Ne Zaman Bitecek?



Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre salgına karşı normalleşme sürecinin kademeli olarak artması ve sonunda normalin yaşanması bekleniyor. Pek çok kişi tavan fiyat uygulamasının ne zaman biteceğini merak ediyor.



Her şey planlandığı gibi biterse 31 Temmuz tarihinde tamamen bitirilmesi bekleniyor. Bu tarihten sonra hayatın normale dönmesi ve eski biletlendirme sisteminin uygulanması amaçlanıyor. Ancak bu tarihin salgının durumuna göre uzatılabileceği de ifade edildi.



emlak365.com