Şehirlere Göre Alışveriş Merkezleri Ne Zaman Açılacak? Kademeli Açılış Planı!

Alışveriş Merkezleri kademeli olarak açılacak! Şehirlere göre Bilim Kurulu onayı ile AVM açılış tarihi belirlenecek.
Şehirlere Göre Alışveriş Merkezleri Ne Zaman Açılacak? Kademeli Açılış Planı!

Alışveriş Merkezleri kademeli olarak açılacak! Şehirlere göre Bilim Kurulu onayı ile AVM açılış tarihi belirlenecek. Her şehirde belirlenen tarihlere göre en üst düzey önlemler alınarak açılışlar gerçekleştirilecek. Korana virüs salgını durumu göz önünde belirlenerek kademeli olarak alışveriş merkezleri açılacak. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de binlerce kişiye istihdam kaynağı sağlayan alışveriş merkezleri korana virüs salgını nedeni ile geçici süre ile kapatılmıştı.



TÜRKİYE'DE TOPLAM KAÇ AVM VAR?



Ülkemizde halihazırda faaliyet göstererek hizmet veren toplam 436 tane alışveriş merkezi bulunuyor.



Bunların büyük bir bölümü ise Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yer alıyor.



CORANA VİRÜS SALGINI KONTROL ALTINA ALINDI, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?



Türkiye genelinde yer alan 436 alışveriş merkezi olduğunu belirten AVM ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Altaş “Eğer Bilim Kurulu onay verirse, parekendeciler de isterse ki onlardan böyle bir talep geldiği için AVM’lerin açılması gündeme geldi biz AVM’leri açmaya hazırız.



Bilim Kurulu’nun onayı çok önemli. Böyle bir onay çıkarsa 11 Mayıs’ta açılır. Kapıda ateş ölçümü yapılacak ve maske dağıtılacak. Maskeyi devlet temin edebilir, görüşmemiz sürüyor. Kademeli bir açılış planlıyoruz. Sinema, restoran ve çocuk oyun alanları açılmayacak. Diğer mağazalar da kademeli olarak açılacak.



Türkiye genelinde 436 AVM var. Ancak hangi şehirlerdeki AVM’lerin açılabileceğine Bilim Kurulu karar verecek. İstanbul vaka yoğunluğu bakımından ileri bir tarihe kalabilir. Mayısın ilk haftası detaylar belli olacak" dedi.



İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ NE ZAMAN AÇILIR?



Yapılan açıklamalara göre virüs salgını şu ana kadar en çok Türkiye'nin göz bebeği İstanbul'da yayılım gösterdi. Yine İzmir ve Ankara'da toplam vaka sayısı ile İstanbul'u takip etti.



Bu nedenle bu 3 büyükşehirde salgın tamami ile kontrol altına alınana kadar ikinci bir dalganın görülmesini engellemek adına açılışa izin verilmeyeceği, en azından Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar bekleneceği belirtiliyor.



Zaten 11 Mayıs 2020 tarihi itibari ile açılacak olan alışveriş merkezlerinde de çocuk oyun alanları, sinemalar ve yemek bölümleri kapalı olarak tutulacak. Öncelik virüsün daha az yayılım gösterdiği ve kontrol altında olduğu illere verilecek. Kademeli açılış planı hayata geçirilecek.



Emlak365.com